Inundatiile fac ravagii in Bulgaria, unde s-a declarat stare de urgenta pentru mai multe orase. In vara anului trecut, inundatiile din Bulgaria au afectat peste 1.000 de turisti romani, care se aflau in vacanta in statiuni afectate, cum ar fi Albena.

Inundatiile si rafalele puternice de vant au determinat declararea situatiei de urgenta, duminica, in mai multe orase din Bulgaria, relateaza site-ul Novinite.com. Un baiat in varsta de noua ani si un barbat care il insotea au murit, duminica, in sud-vestul tarii, in timp ce mai multe persoane au fost declarate disparute, in urma inundatiilor, potrivit Mediafax.

Pagube de 5 mil. euro, dupa inundatii puternice in Bulgaria

Seful Agentiei pentru Infrastructura Rutiera, Lazar Lazarov, a anuntat luni ca pagubele inregistrate pana in prezent se ridica la zece milioane de leva (aproximativ cinci milioane de euro), potrivit postului de televiziune NOVA. Doar in Burgas, 60 de case au fost inundate dupa ce raul Tundja a iesit din matca, potrivit postului public de radio. In plus, cateva sate si orase mici din vecinatatea Burgas si Dobrici au ramas fara curent electric.

In 2014, costul pagubelor generate de inundatii si problemele de infrastructura s-a ridicat la 400 de milioane de euro. In prezent, armata, pompierii si civilii depun eforturi comune pentru redresarea situatiei dupa inundatii.

In vara anului trecut, Ambasada Romaniei din Sofia, a anuntat ca circa 1.000 de romani aflati in statiuni turistice din Bulgaria au fost afectati de situatia de la aceea data. Potrivit Ministerului de Externe, din datele obtinute de la autoritatile bulgare rezulta ca printre victime nu au existat cetateni romani dupa inundatiile din vara lui 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri