Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), impreuna cu Alpha Rocas, a inaugurat cel de-al treilea salon business in urma unei investitii de 210.000 euro, amplasat in viitoarea zona non-Schengen a terminalului plecari (Finger) al Aeroportului International Henri Coanda.

“A fost necesara o noua investitie pentru ca traficul de pasageri business in Aeroportul International Henri Coanda este, la fel ca si traficul de pasageri, in general, intr-o crestere spectaculoasa. Am avut o crestere de la circa 150.000 de persoane la peste 175.000 de pasageri business in 2014 fata de 2013. Acesta este motivul pentru care odata cu cresterea numarului de pasageri se impune si dezvoltarea unui nou salon cu servicii de tip business,” a declarat Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Aeroporturi Bucuresti.

Circa 14.500 de pasageri pe luna intra intr-un salon business pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB). Cele trei saloane business sunt deschise si celorlalti pasageri pentru un tarif de 37 de euro pentru 4 ore. Pasagerii se pot servi cu produse alimentare, bauturi racoritoare si alcoolice.

Aeroportul International Henri Coanda are in total cinci saloane, unul oficial, unul VIP si trei business. Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti se afla pe locul 4 in topul aeroporturilor din Europa cu cea mai mare crestere a traficului aerian in 2014 la categoria 5-10 milioane de pasageri, potrivit Airports Council International-Europe.

Anul trecut, pe Aeroportul Henri Coanda s-au inregistrat 8.317.168 de pasageri si 91.788 de miscari de aeronave (aterizari si decolari). In total, Aeroporturile Henri Coanda si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu au atins un numar record de 8.321.858 de pasageri si 102.048 de miscari aeronave (aterizari si decolari). Fata de anul 2013, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in anul 2014 a inregistrat o crestere relevanta, de 8,8%.

Capacitatile terminalelor de pasageri de la Aeroportul Henri Coanda sunt: 4.500 de pasageri pe ora de varf, 104 ghisee check-in, 32 de porti de imbarcare, 48 ghisee ticketing, 6 benzi bagaje sosiri. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inaugurat in noiembrie 2012 noul terminal de plecari al Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti, in urma unei investitii de 52 de milioane euro, care va deservi toate cursele interne si in martie 2011 terminalul Finger, in urma unei investitii de 60 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri