Turistii nu vor mai achita, incepand cu anul viitor, taxa hoteliera de 1% din tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur, perceputa de primarii prin intermediul unitatilor de cazare, taxa fiind propusa spre abrogare prin proiectul noului Cod Fiscal, informeaza Mediafax.

In prezent, consiliul local are dreptul sa instituie o taxa hoteliera de 1% din valoarea totala a cazarii/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, taxa incasata odata cu luarea in evidenta a persoanelor cazate.

De la plata acestei taxe sunt scutiti, in prezent, doar tinerii in varsta de pana la 18 ani inclusiv, persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat ori, pensionarii, studentii, militarii, veteranii de razboi. Unitatile de cazare sunt obligate sa verse lunar taxa hoteliera la bugetul local.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri