Meidan Butnaru, un israelian nascut intr-o familie romana din Bacau, trimite 25.000 de turisti din Israel in Romania in acest an. Dintre acestia, 10.000 de israelieni vin pentru city break in Bucuresti si 4.700 de persoane pe litoral.

Turistii sunt adusi prin compania Meshek Wings Tours Ltd, unul dintre primii 10 touroperatori din Israel, la care Meidan Butnaru este director comercial. Turistii vor veni cu doua curse charter pe saptamana pe ruta Tel Aviv-Constanta, prin Blue Air si Tarom.

Anul trecut, pe 7 iulie, pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu – Constanta – ateriza prima cursa charter pentru litoralul romanesc cu turisti israelieni a Meshek Wings Tours Ltd.

Produsul "Litoralul romanesc" s-a bucurat de succes pe piata israeliana, mai ales ca zborurile au continuat pana la inceputul lunii septembrie si au adus circa 2.000 de turisti. De asemenea, tot anul trecut, in perioada mai – august 2014, touroperatorul israelian aducea circa 6.000 de turisti in Bucuresti, pentru programe tip city break. In acest caz, vorbim de prima cursa charter din toate timpurile dedicata unui city break in Bucuresti.

Am riscat, am investit, dar suntem cel mai important touroperator de incoming pentru Romania.

Gradul de ocupare a curselor charter operate cu Blue Air, pentru 2014, a fost de 96,4% pentru litoral si de peste 97% pentru Bucuresti. Estimarile Meshek Wings au fost depasite cu mult: in 2014, acestia au adus circa 18.000 de turisti israelieni in Romania, dintre care 15.000 cu compania aeriana Blue Air si 3.000 cu compania aeriana nationala Tarom. Asteptarile initiale erau de 8.500 de turisti.

"Litoralul romanesc s-a ridicat la asteptarile turistilor nostri, care au fost multumiti de calitatea produsului. Daca in 2014 am organizat o cursa charter pe saptamana pe relatia Tel Aviv – Constanta, in acest an vom organiza doua zboruri saptamanale catre Constanta, tot cu compania Blue Air. Riviera romaneasca are potential, iar 2014 a fost un an decisiv pentru atragerea pietei israeliene. Am riscat, am investit, iar la ora actuala pot spune ca suntem cel mai important touroperator de incoming pentru Romania care opereaza curse charter si asigura programe tip sejur", subliniaza Meidan Butnaru (foto sus), director comercial Meshek Wings Tours Ltd.

Ce vor turistii israelieni pe litoralul romanesc

Pentru Litoralul romanesc, turistii israelieni prefera hotelurile de 4 stele, cu piscina proprie si modernizate sau noi, din statiunea Mamaia si din Mamaia Nord. Acestia aleg servicii cu demipensiune si, de asemenea, opteaza pentru hotelurile apropiate de plaja.

“Ne bucura ca Romania, prin Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii, a inceput sa deruleze o campanie de promovare turistica in Israel, aceasta tara devenind, in sfarsit, piata tinta. Atat parteneriatul cu Blue Air, cat si cel cu Tarom, pentru operarea dinspre Israel, s-au dovedit a fi de succes pentru turismul romanesc. Din pacate, Meshek Wings, alaturi de partenerii sai din Romania, nu au reusit sa convinga autoritatile romane de potentialul pietei israeliene. Chiar daca nu ni se acorda inca recunoasterea cuvenita, noi continuam dezvoltarea programelor. Desi sunt nascut in Israel, din parinti de origine romaneasca, ma consider si roman. Cred mult in destinatia Romania si nu am promovat aceasta tara doar in Israel, ci si la nivel mondial, prin prietenii si partenerii externi pe care ii am. Am sprijinit si voi continua sa sprijin incoming-ul pentru Romania”, completeaza Meidan Butnaru.

Anul trecut, Meshek Wings a adus cetateni israelieni si pentru evenimente corporatiste de anvergura, precum 700 de participanti din partea Organizatiei Femeilor (iulie 2014), reprezentantii Neopharm etc.

Cine este Meidan Butnaru

Meidan Butnaru s-a nascut intr-o familie de origine romana din Bacau, ulterior stabilita in Israel in anii 60. De mai bine de 12 ani activeaza in domeniul turismului, al aviatiei si in cadrul invatamantului universitar (profesor de turism si aviatie comerciala), avand mai multe pozitii in diferite firme de turism din Israel, unde s-a ocupat de mai multe destinatii importante. In ultimii 5 ani, Meidan Butnaru a adus 30.000 de turisti in Romania. In momentul de fata, Meidan Butnaru este director comercial al firmei Meshek Wings din Israel, unul dintre cei mai mari touroperatori din Israel, care face parte din concernul Tacam - cu activitati de peste 1 miliard de dolari pe an.

Despre Meshek Wings

Meshek a fost selectat in primii 10 touroperatori importanti din Israel 3 ani la rand, pozitie pe care o detine si in prezent. Meidan Butnaru, alaturi de directorul general Shlomi Kadim, cu o experienta vasta in turism, crede in proiectul Romania. "Acest proiect ne-a adus astazi in situatia de a putea pune la cale un vis mai vechi, acela de a creea din Romania o destinatie importanta pentru turistii isralieni, deoarece relatiile intre cele doua popoare sunt foarte bune iar distanta dintre tari este una foarte mica, mai ales pe calea aerului", declara Meidan Butnaru.

Sursa foto: Bagaj cu bilet de Romania/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri