Companiile aeriene Blue Air si Tarom au efectuat anul trecut 60 de zboruri charter, pentru touroperatorul Meshek Wings, pentru a aduce circa 18.000 de turisti israelieni in Romania, a declarat Meidan Butnaru, directorul comercial Meshek Wings.

"Anul trecut, am operat 500 de zboruri charter, dintre care 60 spre Romania, prin companiile Blue Air si Tarom. Circa 80% din curse au fost operate cu Blue Air (15.000 turisti). Majoritatea zborurilor au avut un grad de ocupare de 80%. Am adus circa 18.000 de turisti israelieni in Romania. Anul acesta ne asteptam la un numar mai mare de turisti israelieni care vor veni in Romania, circa 25.000 de persoane, vom avea doua curse charter pe saptamana", a precizat Meidan Butnaru (foto). Meshek Wings, unul dintre primii 10 touroperatori din Israel, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 75 de milioane dolari.Meidan Butnaru

Cei 18.000 de turisti israelieni au cheltuit anul trecut in Romania circa 4,5 milioane de dolari, din care 1,5 milioane dolari pe cazare si 1,5-2 milioane de dolari pe alte servicii, atractii, masa. Zborurile au fost directe, Tel Aviv - Constanta. Prima cursa a aterizat pe 7 iulie pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta, operata de Blue Air. Gradul de ocupare al curselor charter operate cu Blue Air, in 2014, a fost de 96,4% pentru litoral si peste 97% pentru Bucuresti.

"Blue Air a efectuat anul trecut circa 140 de curse charter, din Romania catre Grecia, Turcia si Egipt, din Cipru in Grecia, din Tel Aviv in Grecia, Bulgaria, Cipru si Romania. Anul acesta, compania va mari numarul de aeronave, de la 11 la 15. Trei avioane vor intra in flota Blue Air in sistem de leasing operational si unul in leasing financiar. De la 1 mai, Blue Air va zbura intre Torino Caselle si Bari, fiind a doua ruta in Italia, dupa Torino-Catania. Pe lista anul acesta sunt si rutele Torino-Ibiza si Bucuresti-Florenta (din 29 martie)", a declarat Gheorghe Racaru, director general Blue Air.

Touroperatorul israelian Meshek Wings are in plan anul acesta sa aduca 10.000 de turisti pe programe tip city break pentru Bucuresti, care au inceput sa se deruleze anul trecut prin curse charter operate de Blue Air. Pe litoral, Meshek Wings estimeaza un numar de 4.700 de turisti, sezonul urmand sa se prelungeasca pana pe 15 septembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri