Opt curse aeriene Lufthansa de la Bucuresti spre Munchen si Frankfurt, precum si cele retur au fost anulate, miercuri, din cauza grevei pilotilor. In total, au fost anulate 750 de curse ale companiei Lufthansa in lume.

Au fost anulate doua curse Bucuresti - Munchen si retur, precum si un zbor spre Munchen, au declarat pentru reprezentanti ai Aeroportului "Henri Coanda" Otopeni. De asemenea, a mai fost anulata o cursa Bucuresti - Frankfurt si retur, precum si o alta cursa spre Frankfurt.

Operatorul aerian german Lufthansa a anulat 750 de curse programate pentru miercuri, circa jumatate din total, din cauza unei greve anuntate de piloti, disputa legata de beneficiile pentru pensionarea anticipata si planurile de suplimentare a curselor low-cost urmand sa afecteze 80.000 de pasageri.

Lufthansa incearca sa restranga costurile si sa renegocieze contractele costisitoare de munca, pentru a face fata concurentei intense din partea operatorilor low-cost si a unor companii rivale precum Emirates si Turkish Airlines, dar planurile conducerii intampina opoztia pilotilor, care anul trecut au declansat 10 greve, relateaza Reuters, citat de Mediafax.

Sindicatul pilotilor, Vereinigung Cockpit (VC), a anuntat greva luni seara, aceasta urmand sa fie a doua actiune de protest din 2015. Protestul va afecta cursele pe distante scurte si medii. Potrivit sindicatului, conducerea continua sa ofere conditii de munca mai putin atractive pentru pilotii tineri, decat pana acum.

Lufthansa ar fi trebuit sa efectueze miercuri, sub brand propriu, circa 1.400 de curse, iar greva va afecta 80.000 de pasageri, a declarat un purtator de cuvant al companiei. Conducerea Lufthansa, care considera ca dezvoltarea principalelor sale branduri depinde de reducerea costurilor, a convocat ca reactie o runda separata de discutii referitoare la salarii cu reprezentantii sindicatului VC.

Directorul general Carsten Spohr a promis ca va ramane ferm pe pozitie in conflictul cu pilotii. In schimb, conducerea operatorului Air France-KLM a modificat planurile de extindere a operatiunilor low-cost, dupa o greva de anul trecut a pilotilor.

Grevele declansate de pilotii si personalul de securitate de la Lufthansa au costat compania 232 de milioane de euro, in 2014. Saptamana trecuta, Lufthansa a anticipat ca anul acesta va inregistra o crestere a profitului, dar a avertizat ca estimarea nu include costul unor posibile greve.

Pilotii au solicitat recurgerea la o procedura de mediere pentru rezolvarea diferendelor, inclusiv in problema reducerii costurilor pentru cursele pe distante lungi catre destinatii turistice si a salariilor. Oficialii Lufthansa sunt dispusi la mediere in privinta beneficiilor pentru pensionarea anticipata, care permite in prezent pilotilor sa se pensioneze la 55 de ani si sa primeasca o parte din salariu pana la implinirea varstei de 65 de ani.

Conducerea companiei s-a oferit sa mentina pragul de 55 de ani pentru cei care s-au angajat inainte de 2014, dar sa creasca varsta medie de pensionare la 61 de ani. In prezent, varsta medie de pensionare pentru piloti este de 59,5 ani.

Cursele efectuate de alte companii ale Lufthansa, respectiv Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Swiss International Air Lines si Austrian Airlines nu vor fi afectate de greva pilotilor, ca si cursele pe distante lungi.

Sursa foto: Aeroportul din Frankfurt/Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri