Wizz Air va zbura pe ruta Constanta-Londra Luton de la jumatate lunii iunie, cu pretul de pornire de 129 euro pe segment. Astfel, compania low-cost va incepe sa opereze de pe cel de-l 9-lea aeroport din Romania.

La o simpla simulare pe site-ul Wizz Air, intre 15 si 19 iunie, un zbor Constanta-Londra-Constanta costa 408 lei, pret care include toate taxele si un bagaj de mana mic.

Sursa foto: Captura Wizzair.com

Din 15 iunie, Wizz Air va avea curse intre Constanta si Londra de doua ori pe saptamana, luni si vineri. Wizz Air va aloca pentru aceste zboruri una dintre noile sale aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri.

Odata cu acest nou zbor Wizz Air ajunge la operatiuni care insumeaza in Romania 96 de rute de la 9 aeroporturi, catre 16 tari. In Romania, Wizz mai opereaza pe aeroporturile din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Targu Mures, Arad, Sibiu si Iasi.

Veniturile din primele noua luni ale anului fiscal 2015 (martie-decembrie 2014) au crescut cu 22% fata de aceeasi perioada a anului fiscal precedent, la 992 de milioane de euro, in timp ce profitul EBITDAR (inainte de dobanzi, taxe, deprecieri, amortizari si costuri de restructurare) a avansat cu 38%, la 305 milioane de euro.

Numarul de pasageri transportati in intervalul martie-decembrie 2014 a urcat cu 18%, la 12,7 milioane. Wizz Air, care opereaza o flota formata din 54 de avioane Airbus A320, este cel mai mare operator low cost din Europa Centrala si de Est, cu o cota de piata de 37,7% la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut.

Wizz Air s-a listat in februarie la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. Pretul actiunilor companiei este de 11,5 lire sterline pe unitate, ceea ce confera companiei o capitalizare de piata de 601 milioane de lire sterline (818 milioane de euro) in urma ofertei publice initiale, a anuntat Wizz Air.

In cadrul ofertei publice initiale, Wizz Air a vandut 23.360.008 actiuni. "Suntem incantati sa anuntam incheierea cu succes a ofertei publice initiale pe bursa de la Londra. Raspunsul primit la oferta noastra a fost unul pozitiv", a declarat Jozsef Varadi, directorul general al Wizz Air, informeaza Mediafax.

Suma neta incasata de Wizz Air in urma ofertei publice va fi de aproximativ 103 milioane de lire sterline (140 de milioane de euro), se arata intr-un comunicat al companiei. Admiterea pe segmentul premium si pe piata principala de tranzactionare a London Stock Exchange, precum si inceperea tranzactiilor neconditionate vor avea loc in data de 2 martie.

Bancile JP Morgan, Citigroup, Barclays si Nomura International au intermediat oferta publica initiala a Wizz Air. Compania Wizz Air estimeaza ca va fi eligibila pentru includerea in indicele FTSE 100 in urma evaluarii din luna iunie a acestui an.

La inceputul lunii februarie, Wizz Air a anuntat ca reia planurile de listare pe bursa de la Londra, dupa ce in luna iunie a anului trecut a renuntat la aceasta intentie din cauza volatilitatii pe bursa a sectorului aerian.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est si opereaza o flota de 55 de aeronave Airbus A320 de la 19 baze, pe 360 de rute care asigura legatura intre 110 destinatii din 37 de tari. La Wizz Air lucreaza peste 2.200 de angajati. Compania a transportat 15,8 milioane de pasageri in 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri