Plictisiti de plimbari linistite in capitalele civilizate? Atunci puteti face o plimbare extrema in cel mai periculos oras din lume. Karachi, cel mai mare oras din Pakistan, ofera tururi cu un autocar blindat, pazit de sase soldati inarmati, scrie The Guardian.

Un bilet pentru o plimbare cu autocarul Super Savari Express costa 2.000 de rupii pakistaneze, adica aproximativ 18 euro. Karachi este supranumit "cel mai violent megaoras", pentru ca aici jafurile armate, furtul de masini si extorcarile fac parte din activitatile de zi cu zi, fapt ce a dezvoltat un sentiment permanent de teama si nesigurata. Din acest motiv, multi localnici prefera uneori sa nu mai iasa din casa.

"Cultura traficului rutier si problemele de securitate te descurajeaza sa vizitezi unele locuri", spune Farzana Mukhtar, consultant resurse umane.

Dar ca acum sa ai curaj sa vizitezi Karachi, un pakistanez s-a gandit "sa puna pe roate" o un mic business. Asa a aparut Super Savari Express, un autocar blindat, inzorzonat cu inimioare, fluturasi si tot felul de alte abtibilduri care il transforma mai degraba intr-un kitch decat intr-un autocar pazit de 6 soldati inarmati.

Super Savari Express are propria pagina de Facebook, unde organizatorii promoveaza afacerea sub sloganul "We are going nationwide!".

Super savari is giving you the chance to explore your city!Climb on board, sit on the roof or by the window and lets be off!Double hai double hai!!!Posted by Super Savari Express on Monday, March 16, 2015

Localnicii, cei mai dornici sa urce in Super Savari Express

Chiar si asa, autocarul plimba zilnic sute de persoane, turisti sau localnici bogati, care stau inchisi in casele lor pazite 24 de ore din 24 si care acum au inceput sa prinda curaj pentru a fi turisti in orasul lor. "Intr-un tur, avem intre 30 si 40 de clienti si toti cunosc situatia politica si de siguranta. Dar ei sunt acum aici pentru ca sunt dornici sa isi viziteze in siguranta orasul", spune Atif bin Arif, director la Super Savari Express. "Acestia sunt aceleasi persoane care zboara la Vatican pentru a vizita Capela Sixtina, chiar daca avem si noi aici biserici frumoase sau se duc in India, unde viziteaza temple, desi avem si noi temple hinduse aici", a completat directorul.

Din punct de vedere demografic, Karachi este un loc al diversitatii etnice, cu o populatie de 21 de milioane de oameni, localnici si refugiati. Orice provocare politica sau sociala poate declansa razbunari fatale intre grupurile etnice. In ultimii 30 de ani, Karachi a cunoscut adevarate razboaie intre principalele partide, care au provocat haos si au sporit violentele talibanilor. Aproape ca nu exista un cartier fara criminalitate.

Dar Atif bin Arif este convins ca poate scoate lumea din casa pentru o plimbare in siguranta. Un tur cu autocarul blindat dureaza 5 ore, timp in care sunt vizitate "comorile turistice" din Karachi: un templu hindus, o catedrala, un templu de foc si o moschee care apartine unor doua grupuri musulmane minoritare. Toate fac parte din obiectivul lui Atif bin Arif de a dovedi ca cel mai periculos oras din lume este un mozaic de culturi, etnii si religii.

Sursa foto: Autobuz in Pakistan/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri