Daca nu ai inca planuri de concediu, iti prezentam un traseu inedit care iti permite sa vezi cele mai importante obiective din Europa in cel mult trei luni, din care 14 zile de condus efectiv. Traseul trece si prin Romania, unde bifeaza orasele Bucuresti, Brasov si Sighisoara.

In doar 14 zile de condus poti vedea 45 dintre cele mai importante orase europene, in care poti petrece, in total, pana la cateva luni. Planul a fost creat de un informatician american, Randy Olson, care a creat un algoritm in limbajul de programare Python, potrivit lifehacker. Traseul realizat de el ia in calcul selectia de 50 de locuri de vazut in Europa, realizata de publicatia Business Insider.

Lista include orase istorice, muzee faimoase in intreaga lume si restaurante unice, dar si plaje ascunse, statiuni de ski, sau formatiuni naturale precum canioane, cascade si chei.

Iata cum arata harta celor 50 de locuri de vazut in Europa. Varianta interactiva poate fi accesata aici.

In Romania, traseul trece porneste de la Giurgiu, Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sighisoara, ocoleste Cluj-Napoca si iese din tara pe la Oradea. Pe lista recomandarilor apare doar Sighisoara, orasul in care s-a nascut legenda despre Contele Dracula. Urmatoarea oprire e la Budapesta, in Ungaria, unde turistilor le este recomandat sa se relaxeze in baia termala, cea mai mare baie medicinala din Europa.

Foto: Shutterstock - baie termala, Budapesta

Dupa Ungaria urmeaza Austria, in care turistii nu trebuie sa rateze statiunea de ski Innsbruck, insa traseul trece si prin capitala tarii, Viena. Drumul duce apoi spre Praga, la Podul Charles (vechi de 612 ani si lung de 500 de metri). Urmeaza Polonia (Cracovia - Piata Centrala), trece prin Lituania, Letonia si Estonia, unde se opreste la cascada Jägala, numita si "cascada Niagara a zonei baltice". In Finlanda oprirea se face la Lapland, de unde se poate vedea aurora boreala, iar in Suedia la Marknadsvägen, la hotelul de gheata din satul Jukkasjarvi.

Foto: Shutterstock - aurora boreala, Finlanda

Alte puncte de bifat din Europa, conform traseului realizat de informaticianul american pe baza unui top al obiectivelor turistice, sunt Coasta Amalfi din Italia, gradinile Trivoli din Copenhaga, petrecerile din Ibiza, Cazinoul Monaco din Monte Carlo, Capela Sixtina din Vatican, plajele din Lagos - Portugalia, orasul fortificatie Dubrovnik din Croatia, gradina de flori Keukenhof din Olanda, stancile Moher din Irlanda, festivalul Oktoberfest din Munchen - Germania, Colosseumul din Roma, British Museum din Londra sau bulevardul Promenade des Anglais din Nisa - Franta.

Sursa foto: Shutterstock - stancile Moher, Irlanda

Inainte de a ajunge din nou in Romania, road trip-ul trece prin insula greceasca Santorini, manastirea ortodoxa Rila din Bulgaria si prin stramtoarea Bosfor de langa Istanbul - Turcia.

In total, excursia acopera 26.211 kilometri, ceea ce este echivalentul a 14 zile de condus, cu toate ca includerea tututror obiectivelor pe lista si vizitarea lor inseamna o escapada de vreo trei luni.

Sursa foto: Promenade des Anglais/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri