Traficul aerian francez ramanea puternic perturbat joi, in a doua zi a grevei controlorilor de trafic aerian, directia generala a aviatiei civile (DGAC) cerandu-le companiilor sa anuleze jumatate din zboruri ca masura preventiva, relateaza Le Monde, in editia electronica.

La Orly si Roissy, nu fusese semnalata nicio anulare cu putin timp inainte de ora 08.00 (09.00 ora Romaniei), iar intarzierile erau limitate la inceputul diminetii. "Acestea vor creste insa pe parcursul zilei", a declarat o sursa aeroportuara. La Nisa, principalul aeroport de provincie, 44 la suta dintre plecari au fost anulate din totalul de 157 programate initial. Situatia este si mai grava la Montpellier, unde "toate zborurile au fost anulate" joi, a anuntat conducerea aeroportului. La Toulouse-Blagnac, la ora 07.30 (08.30 ora Romaniei), au fost anulate 119 zboruri din totalul de 238. Unele au intarzieri, scrie Mediafax.

In ceea ce priveste companiile aeriene, Air France a anuntat ca va asigura un zbor din patru la Orly, aproximativ 40 din zborurile din provincie si un zbor din doua pe distanta medie la Roissy. Anticipand "perturbari importante", compania low cost easyJet a decis sa reprogrameze 224 de zboruri.

Impactul grevei lansate de SNCTA, principalul sindicat al controlorilor de trafic aerian, s-a accentuat joi din cauza unui apel la mobilizare nationala lansat in paralel de patru sindicate. SNCTA cere ca organizatiile ce reprezinta controlorii de trafic aerian sa poata negocia acorduri specifice pentru aceasta profesie. O reuniune este prevazuta pentru 13 aprilie pe aceasta tema.

Sursa foto: Avion/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri