Mai mult de 5.300 de turisti straini au ajuns in vara anului trecut cu zboruri charter pe aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta, cei mai multi dintre ei fiind austrieci, francezi si israelieni, iar pentru acest an s-au anuntat deja zboruri cu turisti din Franta, Israel si Belarus.

"In materie de trafic comercial international, in anul 2014 am inregistrat un numar de 783 miscari aeronave, dintre care 366 miscari aeronave trafic regulat (zborurile Turkish Airlines), iar 417 miscari comerciale inregistrate din zboruri charter externe, precum si trafic general aviation", a declarat agentiei Mediafax Bogdan Ionut Artagea, directorul general al Aeroportului International Mihail Kogalniceanu din Constanta. Anul trecut, pe zborurile regulate, efectuate de catre Turkish Airlines, au ajuns 17.569 pasageri, scrie Mediafax.

Zborurile charter au fost operate de companiile aeriene Europe Airpost, cu care au venit 956 de turisti din Franta, Air Niki (1.742 turisti din Austria), Blue Air (1.326 turisti din Israel), Travel Service (568 turisti din Franta), Belavia (450 turisti din Belarus), SAS (113 turisti din Norvegia), Denim A/L (92 de turisti din Danemarca) si Braathens Regional AB (35 de turisti din Suedia).

"Pentru aceasta vara au fost anuntate zboruri charter de catre companiile Europe Airpost, Belavia si Blue Air, dar lista operatorilor ramane deschisa", a afirmat directorul aeroportului. In anul 2014, primul zbor charter a fost efectuat pe 5 mai, iar ultimul zbor a fost pe 5 septembrie.

"In materie de zboruri regulate, in 2015, alaturi de cele 4 frecvente pe saptamana operate de Turkish Airlines, venim cu noutati din partea Blue Air (2 zboruri pe saptamana pe ruta Milano - Constanta si retur) precum si din partea Wizzair (2 zboruri pe saptamana pe ruta Londra Luton - Constanta si retur)", a spus Artagea.

Din cei 1,9 milioane de straini ajunsi anul trecut in Romania, majoritatea (1,48 milioane) au mers in Bucuresti si in orasele resedinta de judet, la munte s-au dus 132.014, in timp ce pe litoral au ajuns doar 31.325 turisti (1,6% din total), iar in Delta doar 13.482 (0,7%).

Cei mai multi dintre strainii ajunsi pe litoral au fost germani (5.155), americani (4.229), francezi (2.516) si polonezi (2.180).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri