Controalele anuntate de Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) pe litoral, cu cateva zile inainte de inceperea sezonului, vin foarte tarziu si sunt inutile, iar inspectorii nu mai au timp sa faca verificari serioase, a declarat agentiei Mediafax Nicolae Bucovala, presedintele patronatului Mamaia.

"Ne surprinde in mod neplacut pozitia ANT cu cateva zile inaintea sezonului, cand se anunta patru echipe de inspectori care vin in control pe litoral. Nu stiu ce ar mai putea face acum aceste echipe de control, in conditiile in care Autoritatea Nationala pentru Turism nu si-a facut simtita prezenta pe litoral pana acum", a spus Bucovala.

Simona Man, presedintele ANT, a declarat miercuri pentru Mediafax ca mai multe echipe de inspectori vor pleca joi spre litoral si ca vor incepe controalele de vineri. "Vom avea patru echipe care vor merge joi spre litoral, doua spre sud si doua spre nord si care pana la 1 mai vor verifica daca unitatile de turism de la mare sunt pregatite, astfel incat turistii sa fie in siguranta la deschiderea sezonului", a mai spus ea.

Nicolae Bucovala crede ca sefa ANT ar fi trebuit sa vina pe litoral, iar absenta ei este un semnal prost pentru industrie. "Simona Man nu a venit nici macar o data, de cand este presedinte, ca sa vada macar starea in care se afla infrastructura publica de pe litoral. Ar fi trebuit sa vina din timp echipe de la ANT pe litoral si sa ne indrume, sa ne intrebe care sunt relatiile cu autoritatile, sa ne intrebe ce probleme avem si cum ne-ar putea ajuta... ANT nu a facut nimic pentru litoral, nu e emis inca vouchere de vacanta, nu s-a ocupat de deblocarea legii impozitului forfetar, nu a rezolvat problema impozitului pe cladiri si multe altele", a mai spus presedintele patronatului hotelierilor din Mamaia.

El crede ca, in acest context, controalele ANT pe litoral, anuntate ca incepand de vineri, vin foarte tarziu si sunt inutile. "Vor controla superficial. Nu mai au timp sa verifice daca infrastructura si utilitatile publice sunt puse la punct, daca drumurile sunt bune, daca s-a zugravit, s-au plantat pomi... Noi, hotelierii, suntem pregatiti de inceperea sezonului si ne-am facut treaba", a mai spus Bucovala.

Telefoanele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), institutie care coordoneaza turismul romanesc si care verifica si clasifica hotelurile si agentiile de turism, au fost taiate pe 2 aprilie, angajatii acesteia neputand fi contactati, cu cateva zile inaintea deschiderii sezonului pe litoral. Hotelierii si agentii de turism, dar si reprezentantii diverselor institutii, care au incercat sa ia in ultimele trei saptamani legatura cu ANT, nu au putut contacta reprezentantii autoritatii nici pe telefoanele mobile de serviciu si nici pe cele fixe ale directiilor din cadrul institutiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri