Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, a sarbatorit in luna mai 11 ani de activitate, cu un party in avion, un zbor de peste o ora cu decolare din Varsovia, Polonia, catre Slovacia, in prima aeronava cu noua grafica (livery) care va imbraca intreaga flota in 4-5 ani.

Wizz Air PartyWizz Air a decis sa renunte la culoarea violet pentru albastru. Cu noua grafica, avioanele vor avea partea din fata alba, spatele roz cu albastru, iar pe motoare nu va mai fi trecuta inscriptia wizzair.com. Timp de 11 ani, avioanele Wizz Air au avut partea din fata roz, o portiune violet la mijloc si partea din spate alba. Si tinuta stewardeselor a fost modificata subtil, sacourile vor avea o linie roz in dreptul nasturilor.

Cu ocazia aniversarii a 11 ani, Wizz Air a realizat 100 de reviste editie speciala, un party privat cu DJ in primul avion cu livery si a prezentat noul concept de uniforme, iar pe zborurile cu pasageri a facut un discount de 40% pentru unele produse disponibile la bordul avionului si a oferit al doilea bilet gratuit pentru toate zborurile achizitionate pe 19 mai 2015.

Povestea din spatele brandului Wizz Air

"Am sa va spun povestea reala din spatele brandului Wizz Air. Ce face un brand cu adevarat bun? Te face sa vorbesti despre el, sa iti amintesti de el si sa experimentezi din nou. In urma cu 11 ani, Jozsef a venit la mine si mi-a spus ca are un plan ambitios, de a crea unul dintre cele mai tari branduri in Europa Centrala si de Est si i-am spus hai sa o facem. Vom pune numele Wizz, iar avionul va fi in culorile roz, violet, alb si va avea cel mai tanar echipaj. (...) Mi-as dori ca peste inca 10 ani de aniversare sa fim in drum spre Hawai," a spus Chris Nurko, Global Chairman of Futurebrand.

Chris Nurko Futurebrand Wizz Air

Cum a fost infiintata compania aeriana Wizz Air

"In urma cu 11 ani ne-am propus o misiune: cum sa ajutam cat mai multi oameni sa zboare cu avionul. Asa ca in 2004, am inceput sa oferim zboruri la preturi accesibile pentru ca ne-am dorit ca oamenii sa descopere lumea. Piata s-a schimbat mult in tot acest timp, oamenii au devenit din ce in ce mai atenti la pret. Totusi, vrem sa venim cu imbunatatiri, sa avem un meniu pentru pasagerii care doresc. Vrem sa fim mai eleganti, mai sofisticati, de aceea va prezentam astazi primul avion cu noul livery. Lansarea noului brand este una dintre numeroasele noastre masuri pentru a imbunatati permanent experienta de calatorie a pasagerilor. Suntem foarte incantati sa lansam noul nostru livery pe A320 si pe noul A321", a declarat Jozsef Varadi, Chief Executive Wizz Air.Jozsef Varadi Wizz Air

Primele aeronave Airbus A321 vin in flota Wizz Air in noiembrie

Anul acesta vor fi livrate noile aeronave A320 si A321 cu noul livery. Aeronava Airbus A321 incepand din noiembrie va avea un interior nou. "Vom aduce in flota zece aeronave in 2015, pretul fiecareia este de circa 50 milioane de dolari", a mai spus Varadi. Wizz Air a introdus noi servicii odata cu initiativa de branding, precum alocarea locurilor in toate retelele de transport si noi tipuri de tarife (Baza si Plus). Pe parcursul lui 2015, au fost facute upgrade-uri site-ului pentru rezervari, a fost lansata versiunea pentru smartphone a site-ului Wizz Air, functia LowestFare Finder (cel mai mic tarif) pe website, pachetele de vacanta Wizz Tours care vor fi disponibile in mai multe tari in 2015. echipaj Wizz Air

Wizz Air contracteaza prima aeronava de la Air Lease Corporation

Wizz Air a anuntat si primul contract de leasing cu Air Lease Corporation, pentru un Airbus A320 ce va fi livrat in iulie, acesta urmand sa fie a 63-a aeronava A320 din flota Wizz Air. "Ne bucuram sa punem bazele unei legaturi cu ALC datorita reputatiei remarcabile a companiei, a portofoliului sau, dar si fondatorului acesteia, Steven F. Udvar-Hazy, originar din Budapesta, orasul natal al companiei noastre”, mai spune József Váradi, CEO Wizz Air. Udvar-Hazy a fost un inovator in inchirierea aeronavelor si a pus bazele International Lease Finance Corporation, AerCap NV, cea mai mare companie din lume care ofera aeronave in leasing. Acesta a construit Air Lease Corporation in 2010.

Compania aeriana Wizz Air a fost fondata in septembrie 2003, iar primul zbor Wizz Air a decolat de la Katowice, Polonia, pe 19 mai 2004. In primii 11 ani de activitate, compania aeriana a transportat 90 de milioane de pasageri si a crescut de la o companie debutanta la 59 de aeronave Airbus A320 de la 21 baze, pe 380 de rute care asigura legatura intre 112 destinatii din 38 de tari. Operatorul aerian are peste 2.200 de angajati. In anul fiscal care s-a incheiat pe 31 martie 2015, Wizz Air a transportat 16,5 milioane de pasageri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri