Sosirile si innoptarile in unitati turistice au crescut in primele patru luni cu 13,4%, respectiv 14,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, sosirile au ajuns la 2,24 milioane, iar innoptarile 4,51 milioane. Din total, sosirile turistilor romani au reprezentat 77%, pondere apropiata de cea din perioada similara a anului precedent. Durata medie a sederii a fost de doua zile, atat la turistii romani cat si la turistii straini, se arata intr-un comunicat al INS, scrie Mediafax.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare s-a plasat la 20,7%. Cele mai multe sosiri ale turistilor straini au provenit din Italia (57.400), Germania (55.600), Israel (44.600), Franta (34.700) si Marea Britanie (31.500). Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 2,31 milioane, in crestere cu 11,5%.

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in perioada analizata de 3,88 milioane, in urcare cu 10,4%. In aprilie, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, atat sosirile cat si innoptarile au avut cresteri, de 15,3%, respectiv 14,1%. La punctele de frontiera s-au inregistrat cresteri atat la sosirile vizitatorilor straini, cu 9,1%, cat si la plecarile in strainatate ale vizitatorilor romani, cu 10%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri