Muntii Alpi

Muntii Alpi

Cum se afla la o altitudine mai joasa decat alti munti, Alpii au de suferit din cauza incalzirii globale si statiunile de schi odata cu ei. Asa ca, daca ai planuit sa schiezi in aceasta iarna, ia in calcul o vacanta in Alpi, scrie Huffington Post.

Sursa foto: Peisaj in Alpii elvetieni/Shutterstock.com

Taj Mahal

Taj Mahal

Taj Mahal este una dintre cele mai cunoscute cladiri istorice, insa exteriorul sau este tot mai afectat de nivelul ridicat de poluare. Incercarile anterioare de a oprit dezastrul au esuat, iar multe voci sustin ca Taj Mahal sa fie inchis pentru public, ceea ce s-ar putea intampla in curand.

Sursa foto: Taj Mahal/Shutterstock.com

Venetia

Venetia

Venetia e pe cale sa se scufunde, odata ce nivelul marii tot creste. De altfel, an de an au loc inundatii care ameninta puternic centrul istoric.

Sursa foto: Venetia/Shutterstock.com

Marea Moarta

Marea Moarta

Am putea sa spune ca Marea Moarta are un nume predestinat, nu doar pentru ca traieste nimic in ea din cauza salinitatii sale ridicate, ci si pentru ca scade anual cu 1 metru. Marea Moarta este recunoscuta pentru proprietatile sale miraculoase, dar si pentru faptul ca este cel mai jos loc de pe Pamant, la peste 400 de metri sub nivelul marii.

Sursa foto: Marea Moarta/Shutterstock.com

Maldive

Maldive

Insulele Maldive sunt cea mai joasa tara din lume, iar cum nivelul apei creste, aceasta ar putea disparea.

Sursa foto: Maldive/Shutterstock.com

Marea Bariera de Corali

Marea Bariera de Corali

Marea Bariera de Corali s-ar putea schimba dramatic in urmatorii 20 de ani, daca Australia nu va face nimic impotriva poluarii, extinderii porturilor in zona si pescuitului ilegal. In plus, Marea Bariera de Corali risca sa devina "o groapa de gunoi", daca statul australian nu renunta complet la aruncarea materialului de dragare in apele parcului maritim.

Sursa foto: Marea Bariera de Corali/Shutterstock.com

Parcul National "Glacier"

Parcul National "Glacier"

Parcul National "Glacier" din SUA, vizitat anual de 2,3 milioane de oameni, a avut pe timpuri 150 de ghetari, iar acum are doar 25. Si mai rau decat atat este ca acestia ar putea disparea complet in urmatorii 15 ani, avertizeaza oamenii de stiinta.

Sursa foto: Parcul National "Glacier"/Shutterstock.com

Madagascar

Madagascar

Madagscar este un loc bogat in biodiversitate. Multe dintre plantele si animalele care traiesc aici nu pot fi gasite in alte parti, ceea ce a dus la aparitia defrisarii agresive si a vanatului excesiv.

Sursa foto: Madagascar/Shutterstock.com

Antarctica

Antarctica

Nu mai este nicio noutate ca Antarctica "traieste" efectele schimbarii climatice. Unele zone, cum ar fi Antarctica de Vest, se incalzesc mult mai repede decat alte locuri de pe Pamant.

Sursa foto: Antarctica/Shutterstock.com

Sursa foto: Marea Bariera de Corali/Shutterstock.com