Turistii romani care au platit vacante in Grecia nu s-au razgandit pana acum, desi ii preocupa situatia din statul elen, sustine Alin Burcea, CEO Paralela 45.

"Pana in acest moment nu a fost nicio retragere din vacantele planificate, dar au existat in schimb intrebari. Ramane de vazut ce se intampla daca Grecia iese din zona euro, eu nu pot face predictii cu privire la aceasta situatie. Este posibil ca in acest caz tarifele chiar sa scada. Grecii se vor da peste cap de trei ori mai mult pentru a castiga un euro", sustine Alin Burcea, proprietarul agentiei Paralela 45.

El spune ca 90% din servicii (transport, cazare, masa) sunt preplatite, in conditiile in care cei mai multi turisti s-au inscris pe chartere. Mai mult de atat, estimeaza o crestere de 20% a vanzarilor de pachete turistice in Grecia in acest an.

"S-a mai prezis in urma cu 6 ani ca Grecia va avea probleme din acest punct de vedere, insa a renascut ca Pasarea Phoenix. De patru ani avem cresteri de doua cifre pe destinatia Grecia. De 3.000 de ani Grecia provoaca istoria si a trecut cu bine peste toate problemele si sunt convins ca vor aparea solutii pentru ca produsul turistic Grecia sa fie vandut foarte bine in continuare", a adaugat Alin Burcea.

Potrivit Paralela 45, Grecia a fost cea mai vanduta destinatie la Targul de Turism organizat in martie la Romexpo. Aproape 60% din pachetele cumparate de turisti sunt in insulele elene, in special Mykonos si Santorini, cu zborurile charter sau cu transport individual.

Romanii care merg in Grecia sunt sfatuiti sa aiba bani lichizi suficienti pentru intreaga vacanta. Bancile din Grecia sunt inchise pana pe 6 iulie, iar de la bancomate pot fi retrase zilnic sume de pana la 60 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri