Romanii vor continua sa mearga in Grecia si nu sunt reticenti la situatia din statul elen, spun reprezentantii celor mai mari agentii de turism din Romania. In plus, acestea estimeaza o crestere a numarului de turisti si a pachetelor turistice vandute pentru Grecia chiar si in situatia in care ar avea loc iesirea din zona euro. Grexit-ul ar deveni, astfel, profitabil pentru turisti.

"In acest moment nu avem anulari pentru niciun pachet turistic contractat in Grecia, turistii continuand sa achizitioneze servicii turistice in aceeasi masura ca pana acum. Asadar, nu observam o reticenta in randul clientilor vizavi de calatoria in Grecia", spun reprezentantii Christian Tour.

Totusi, turistii romani sunt preocupati de situatia din Grecia si au inceput sa puna intrebari, dar acest lucru nu afecteaza activitatea turistica a agentiei, sustin reprezentantii Perfect Tour. Insa, daca bancile vor ramane blocate o perioada mai lunga, se va simti o scadere a numarului de pachete vandute de agentii, completeaza Perfect Tour.

Dar ce s-ar putea intampla daca Grecia iese din zona euro?

"Din punctul de vedere al turistilor, Grexit-ul s-ar putea dovedi profitabil, cu 100 euro, de exemplu, putand cumpara mai multe servicii, in functie de paritatea euro / new drahma. Ca business insa, Grexit-ul ar putea afecta segmentul premium, in care clientii aleg si isi personalizeaza vacantele alaturi consultantii specializati ai unei agentii", explica reprezentantii Perfect Tour. Ei sustin, totodata, ca turismul individual se va mentine, daca nu vor aparea miscari ample de strada.

Si agentiile Paralela 45 si Tui TravelCenter/Eurolines sustin ca pana acum nu a aparut nicio retragere din vacantele planificate si ca situatia din Grecia nu le va afecta business-urile.

"Nu estimam sa scada numarul celor care aleg vacantele in Grecia, ba dimpotriva, dar speram ca preturile pentru vacantele in Grecia sa scada", spune Cosmin Marinof, directorul national de vanzari la Tui TravelCenter/Eurolines.

Totodata, Elena Anghel, directorul general al Prestige Tours, sustine ca situatia actuala a Greciei nu a afectat vanzarile de pachete turistice spre Grecia, iar pachetele turistice nu s-au ieftinit. Mai mult, Anghel nu estimeaza ca tarifele pe Grecia vor scadea in perioada urmatoare.

Adriana Goicea, directorul general al agentiei Cocktail Holidays, este convinsa ca Grecia va ramane in preferintele romanilor, ca pana acum. "Vreau sa aveti in vedere ca romanii nu sunt nici singurii, nici cei mai numerosi turisti din Grecia turistica. Vor fi protejati si li se va acorda acelasi tratament ca si celorlalte nationalitati care isi petrec vacanta in Grecia in numar covarsitor. Noi, ca afacere, ne vom adapta oricarei situatii si conditii de plata. Indiferent de ce se va intampla, Grecia va ramane o destinatie de top in preferintele romanilor", exeplica reprezentantul Cocktail Holidays.

Agentiie de turism avertizeaza ca turistii care au rezervat direct la hotel sau pensiune sau pe unele siteuri si nu au platit inca sau plata este in curs pot avea unele probleme, daca bancile vor ramane in continuare inchise.

Romanii care merg in Grecia sunt sfatuiti sa aiba bani lichizi suficienti pentru intreaga vacanta. Bancile din Grecia sunt inchise pana pe 6 iulie, iar de la bancomate pot fi retrase zilnic sume de pana la 60 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri