Marirea TVA-ului in industria hoteliera, parte din planul de reforme propus de Grecia, va avea un impact negativ in domeniul turismului si va duce la scaderea numarului de vizitatori, pe fondul cresterii preturilor, a declarat pentru wall-street.ro sefa agentiei de turism J`Info Tours, Carmen Pavel.

Grecia a transmis aseara catre Eurogrup un nou plan de reforme si spera sa convinga cu acestea finantatorii internationali sa accepte un plan de salvare pentru economia aflata in default si restructurarea datoriei de peste 320 miliarde euro. Planul de reforme include o crestere a TVA pentru industria hoteliera, la 23% pentru serviciile de restauratie si la 13% pentru industria hoteliera.

"Cresterea TVA va atraga dupa sine si majorarea preturilor la pachetele turistice si, inevitabil, la scaderea numarului de turisti din Grecia. Automat se va scumpi mancarea si este clar ca acest lucru ii va afecta pe romani, care nu vor putea sa vina cu mancare de acasa. Destinatii precum Bulgaria sau Turcia vin din spate si pot prelua turistii", a explicat Carmen Pavel.

Potrivit acesteia, o alta varianta care vine in intampinarea turistilor este Albania.

"Turistii se vor reorienta catre acele locuri unde bugetelor lor se intalnesc cu ofera. Grecia era o destinatie buna pentru ca puteau economisi la transport, mergand cu masina proprie, insa si Albania poate fi o destinatie la fel de buna. Aici, mancarea si bautura sunt ieftine, o bere in restaurant costand in jur de doi lei", a mai spus Pavel.

Pavel a mai spus ca spera ca grecii sa analizeze cu atentie aceste masuri, care vor afecta turismul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri