Tarifele percepute in unitatile hoteliere de pe litoral cresc de miercuri, acestea urmand sa varieze de la 60 la 260 de lei pe zi de persoana, in functie de statiune, de clasificarea hotelului si de numarul de mese oferite, afirma presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Mirela Matichescu.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Mirela Matichescu, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta in Mamaia Nord, ca de miercuri cresc tarifele pe litoral, scrie Mediafax.

"Incepand de maine (miercuri - n.r.) preturile pentru all inclusive in Mamaia vor fi de 260 de lei de persoana pe zi, iar in Eforie si sudul litoralului - 200 de lei. La un hotel de patru stele, in Mamaia pretul va fi de 170 de lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus, la trei stele - 140 de lei de persoana pe zi, cu mic dejun, la doua stele - 100 de lei. Pentru sudul litoralului avem 135 de lei pe zi de persoana la patru stele, 110 lei pe zi de persoana la trei stele, in ambele cazuri cu micul dejun inclus, si 60 de lei pe zi de persoana la doua stele, fara mic dejun. Preturile sunt luate de la agentiile de turism", a afirmat Mirela Matichescu.

Ea a precizat ca, fata de perioada anterioara, preturile cresc cu pana la 20 la suta pentru sudul litoralului si cu pana la 25 la suta pentru Mamaia.

"Fata de perioada care a trecut, preturile in full sezon cresc in Mamaia undeva pana in 25 la suta, iar in sudul litoralului pana in 20 la suta", a explicat presedintele ANT.

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, prezent la conferinta de presa, a sustinut insa ca nu este vorba de o crestere cu 20 sau 25 la suta a tarifelor, ci de faptul ca pana acum turistii beneficiau de anumite reduceri pentru plata in avans.

"Preturile nu cresc cu 25 la suta. Pana acum erau anumite reduceri, care nu mai sunt, erau reduceri pentru cei care platesc in avans", a explicat Murad.

El a precizat ca in acest an se inregistreaza o crestere a cererilor de all inclusive, afirmand ca unul din doi turisti doreste sa aiba parte de all inclusive pe litoral.

De asemenea, presedintele FPTR a spus ca se inregistreaza o crestere a vanzarilor pe online cu 15-20 la suta fata de agentiile de turism, in anumite hoteluri de pe litoral.

"Exista o crestere intre 15 si 20 la suta vanzari directe pe online fata de vanzari de agentii, in anumite hoteluri. Exista un apetit catre online, e un lucru care s-a constatat", a subliniat Mohammad Murad.

La randul sau, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, Aurelian Marin, a sustinut, in aceeasi conferinta de presa, ca, fata de anul trecut, a crescut numarul de turisti aflati pe litoralul romanesc, cu 3 la suta in Mamaia si cu 8 la suta in sudul litoralului.

"Asa cum am previzionat din perioda de early bookings, sunt ceva cresteri. In acest moment, pe Mamaia as spune undeva la 3 la suta, comparativ cu anul trecut, iar pe sudul litoralului tot pana in acest moment, o crestere de 7-8 la suta. Pana la finalul verii mi-as dori 5 la suta pe Mamaia si 10 la suta pe sud", a declarat presedintele ANAT.

El a precizat ca este al patrulea an consecutiv cand litoralul romanesc inregistreaza cresteri la numarul de turisti, dar si la cifra de afaceri si ca se poate compara cu Bulgaria sau Grecia.

"Suntem in al patrulea an in care litoralul romanesc este pe crestere, crestere a numarului de turisti, cresterea cifrei de afaceri pe care hotelierii si agentiile de turism o au pe litoralul romanesc. Suntem in cel de-al patrulea an cand litoralul romanesc este perceput intr-adevar ca o destinatie si, mai mult decat atat, in acest moment litoralul romanesc este o destinatie consolidata, se poate compara fara probleme cu Bulgaria sau cu Grecia", a spus Aurelian Marin.

El a mentionat ca au aparut investitii importante in ultimii ani pe litoral si ca a crescut si calitatea serviciilor.

"Nu avem motive sa gresim ca se intampla lucruri bune pe litoral. Sunt investitii foarte mari facute in ultimii ani, foarte multi oameni isi risca afacerile, banii, familiile, serviciile au crescut foarte, foarte mult pe litoralul romanesc, motiv pentru care chiar trebuie sa fim mandri in acest moment", a mentionat presedintele ANAT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri