V-ati casatorit civil, dupa doua saptamani aveti nunta si a doua zi dupa petrecere plecati in luna de miere? Ati uitat un mic detaliu care va poate crea o problema si nervi pe masura: ati cumparat biletele de avion pe vechiul nume. Nu aveti pasaport, doar buletinul perforat la starea civila. Acesta ar fi cel mai negru scenariu pentru luna voastra de miere, nu? Dar uite cum scapati de capcana cu acte.

Sa presupunem ca ati cumparat bilet de avion catre o destinatie din Uniunea Europeana, nu aveti pasaport, deci veti calatori cu cardul de identitate. Plecarea in strainatate este programata la cateva saptamani sau chiar luni dupa schimbarea numelui. Practic, numele de familie de pe biletele de avion si buletin sunt diferite.

Ce faceti in aceasta situatie?

Singura solutie este sa schimbati numele de pe biletele de avion, sustin reprezentantii Happy Tour Group. Modificarea se face in schimbul unei taxe, indiferent ca ati cumparat biletele de avion prin agentie de turism sau direct de pe site-ul companiei aeriene. Iata care sunt taxele pentru schimbarea numelui la cateva companii aeriene.

Companie aeriana

Schimbare nume DA/NU

Taxa schimbare nume per pasager si segment

Tarom

Nu se accepta cereri de schimbari de nume

------

Blue Air

DA: online, prin call center sau agentie

40 euro (online)/ 50 euro (call center sau agentie)

Wizz Air

DA: online sau prin call center

207 lei (online)/ 277,25 lei (call center)

Ryanair

DA: online

110 euro (online)/ 160 euro (call center sau aeroport), gratuit in 24 h de la cumparare

AirFrance KLM

DA

Gratuit pentru corectarea a trei litere, in maximum 24 ore

65 euro (in agentie si doar in caz de casatorie/divort. Biletul nu este transferabil)*

*Pasagerii AirFrance KLM trebuie sa dovedeasca schimbarea numelui prin prezentarea certificatului de casatorie sau actelor de divort.

Puteti scapa de taxa si puteti calatori linistite daca aveti pasaport eliberat inainte de cumpararea biletelor de avion, deci cu numele vechi. Pasaportul poate fi folosit pana la data expirarii. "Recomandarea noastra este sa calatoreasca cu pasaportul vechi pe numele vechi sau sa isi faca in prealabil rezervarea pe numele nou", sustine Alexandra Mateuta, director marketing Happy Tour Group.

Sursa foto: Femeie suparata in aeroport/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri