Aproape 60.000 de autovehicule au fost inregistrate in ultimele doua zile pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucuresti - Constanta, astfel ca acest weekend a fost cel mai aglomerat de la inceperea sezonului estival, informeaza Centrul Infotrafic al IGPR.

Numarul estimat al turistilor veniti pe litoral depaseste 200.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism, se arata intr-un comunicat trimis de Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), arata Mediafax.

"Este de asteptat ca pe parcursul zilei sa se circule ingreunat pe DN39 Mangalia- Constanta, mai ales in statiunea Eforie-Nord. Este posibil sa se formeze coloane de masini si la iesirea de pe autostrada A2 catre DN Centura Capitalei, dar mai ales la statia de taxare de la Fetesti, intrucat multi conducatori auto prefera sa plateasca taxa de pod la singurele ghisee destinate achitarii pe loc a tarifului (cate o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numarul unu)", conform Centrului Infotrafic.

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule soferii pot trece liber pe benzile doi si trei, in ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa sa se plateasca in avans sau ulterior, pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii, la statiile de distributie a carburantilor autorizate sau prin SMS, la numarul 7577, se mai arata in comunicatul de presa.

Deoarece pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta circulatia va fi foarte intensa politistii recomanda conducatorilor auto sa pastreze in mers o distanta corespunzatoare, care sa le permita sa opreasca in conditii de siguranta; sa respecte limitele legale de viteza; sa foloseasca luminile de intalnire; sa se asigure si sa semnalizeze cand schimba banda de circulatie; sa acorde prioritate la iesirea din spatiile de servicii; sa nu circule sau sa opreasca pe banda de urgenta, exceptand cazurile justificate.

De asemenea, dinspre Constanta, pentru evitarea aglomeratiei, pot fi folosite si rutele DN2A Constanta - Harsova; DN3 Constanta - Murfatlar - Ostrov - Calarasi (traversare cu bacul). Centrul Infotrafic anunta ca si pe autostrada A1 Pitesti - Bucuresti va creste semnificativ traficul, mai ales inainte si dupa lasarea serii.

Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri