Numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in primul semestru din 2015 a inregistrat o crestere relevanta, de 12,58%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, creandu-se astfel premisele atingerii pragului de 9 milioane de pasageri in intreg anul 2015, a informat CNAB, intr-un comunicat, scrie Mediafax.

Din total, pe Aeroportul Henri Coanda s-au inregistrat 4.215.314 de pasageri si 46.426 miscari de aeronave. “Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european. Astfel, in primele sase luni ale anului 2015, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 8,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut”, se mai arata in comunicat.

In anul 2014, cele doua aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu – au fost tranzitate de 8.321.858 de pasageri, numarul de miscari aeronave (aterizari si decolari) ridicandu-se la 102.048.

Citeste si:

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii. In anul 2014, pe AIHCB au inceput sa opereze doua noi companii aeriene, Ryanair si Air Baltic.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.