Aproape 137.000 de turisti au vizitat Cetatea Rasnov de la inceputul anului si pana in prezent, cu 35.000 mai multi fata de aceeasi perioada a anului trecut, primarul Adrian Vestea spunand ca un punct de atractie este si liftul pe plan inclinat din centrul orasului pana la Cetate, inaugurat recent.

Potrivit primarului din Rasnov, Adrian Vestea, in perioada 1 ianuarie - 15 iulie, Cetatea Rasnov a fost vizitata de 136.435 de turisti, cu 35.000 mai multi fata de aceeasi perioada a anului trecut. ”Doar in ultima saptamina, la Cetate au venit 15.000 de vizitatori. Probabil acest lucru se datoreaza si evenimentelor culturale pe care le organizam in aceasta vara“, a spus edilul, potrivit Mediafax.

Numarul record de turisti s-a inregistrat in pofida faptului ca in centrul orasului se desfasoara lucrari pentru construirea unui pasaj subteran pentru autoturisme, unde vor fi amenajate si parcari. Pasajul este construit pentru ca centrul orasului sa fie doar pietonal. Primarul a mai spus ca, recent, la Rasnov, a fost construit un lift pe plan inclinat din centrul orasului pana la Cetate, turistii fiind transportati in doar citeva secunde pana la obiectivul turistic. Liftul este folosit, in medie, de 300 de turisti pe zi.

”Varful de utilizari a fost de 750 intr-o singura zi. Cifrele pe care le inregistram sunt multumitoare deocamdata, tinand cont ca centrul istoric al orasului, fiind in santier nu reprezinta deocamdata o atractie turistica. Dupa ce vom finaliza si lucrarile in zona centrala, la sfarsitul anului, si vom amenaja piateta pietonala, cu siguranta va creste si numarul celor care vor veni sa urce spre cetate cu liftul pe plan inclinat“, a mai spus Adrian Vestea.

De asemenea, turistii care viziteaza Rasnovul sunt atrasi si de Dino Park, aflat in apropierea Cetatii, care a fost vizitat de aproximativ 50.000 de persoane de la inaugurare, din luna iunie. Incepand din luna august, aici va fi amenajat si primul cinematograf 9D, in premiera pentru Romania, precum si o sala interactiva pentru copii, avand ca tema dinozaurii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri