Profitul operatorului aerian low-cost Wizz Air a crescut cu 12,5% in primul trimestru fiscal incheiat pe 30 iunie, de la 29,2 milioane de euro in urma cu un an la 32,9 milioane de euro, potrivit datelor publicate miercuri de compania ungara.

Veniturile au avansat cu 12,7%, de la 295,2 milioane de euro la 332,5 milioane de euro. Numarul de pasageri transportati de Wizz Air in perioada analizata a urcat cu 20%, la 4,9 milioane, evolutie care a consolidat pozitia de lider a operatorului in Europa Centrala si de Est. Potrivit datelor companiei, Wizz Air este lider pe piata din Romania, unde a introdus in primul trimestru fiscal doa noi curse.

Gradul de ocupare a aeronavelor a crescut cu 1,3 puncte procentuale, la 88,8%, fiind unul dintre cele mai ridicate la nivelul industriei. In primul trimestru, Wizz Air a suplimentat flota cu sapte aeronave, astfel incat numarul de avioane operate de companie a ajuns la 63 de aparate A320.

Wizz Air a incheiat un memorandum de intelegere cu Airbus pentru achizitia a 110 avioane A321 neo, care include si optiunea pentru alte 90 de aparate, pana la sfarsitul anului 2024. Performantele bune din primul trimestru fiscal au fost obtinute in pofida faptului ca Pastele a cazut in acest an cu o saptamana mai devreme decat anul trecut, avand un impact negativ estimat la 5,5 milioane de euro asupra veniturilor si profitului.

Rezervarile deja existente indica o cerere ridicata pentru sezonul de vara, iar compania a imbunatatit estimarile de la un profit net de 165-175 milioane de euro la 175-185 milioane de euro.

Wizz Air a anuntat in iunie ca a transportat 20 de milioane de pasageri din si spre Romania de la lansarea operatiunilor locale, in 2007. In 2014, compania a transportat 3,9 milioane de pasageri din si spre Romania, cu 19,9% mai mult fata de 2013. Orasul cu cel mai mare trafic de pasageri din reteaua de transport Wizz Air din Romania este Bucuresti, despre care compania a precizat ca s-a angajat sa-l dezvolte ca destinatie de vacanta si pentru afaceri. Compania efectueaza curse pe 380 de rute, de la 22 de baze, conectand 112 destinatii din 38 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri