Majoritatea agentilor economici prezenti la intalnirile organizate saptamana trecuta de Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) au solicitat reducerea pretului de inchiriere la metrul patrat de plaja si intretinerea plajelor de catre DADL, a anuntat, luni, un comunicat al institutiei.
Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) a organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, o serie de intalniri consultative cu agentii economici de pe litoral interesati de preluarea suprafetelor de plaja necontractate. Au fost invitate 45 de societati comerciale, 25 de reprezentanti ai acestora fiind prezenti la discutii, sustine comunicatul DADL, informeaza NewsIn.

Pentru zona Venus - Mangalia, agentii economici au solicitat reducerea pretului de inchiriere pe metru patrat de plaja si impartirea sectorului Venus in trei subsectoare mai mici. De asemenea, investitorii din zona au mai sustinut efectuarea lucrarilor mecanizate de intretinere a plajelor in sezonul estival de catre DADL, se mai spune in comunicat.

Investitorii din zonele Olimp si Jupiter au solicitat reanalizarea cuantumului chiriei pe metru patrat, in functie de factorii care determina obtinerea de venituri in spatiul plajei, si anume existenta teraselor in imediata vecinatate a plajei, ceea ce limiteaza amplasarea de beach-baruri pe plaja, numarul redus de turisti, in general cu putere de cumparare redusa, distanta mare fata de o localitate, potentiala generatoare de turisti, gradul scazut de ocupare al statiunii.

Investitorii din zonele Olimp si Jupiter au mai solicitat acordarea de punctaje semnificative pentru detinerea de utilitati in zona limitrofa (dusuri, WC-uri), excluderea din spatiul denumit plaja turistica a suprafetelor improprii (drumuri tehnologice, din scoica si piatra, etc) si executarea de catre DADL a lucrarilor mecanizate de intretinere a plajelor in timpul sezonului estival. Agentii economici din Eforie Sud au cerut reanalizarea cuantumului chiriei pe metrul patrat, in functie de factorii care determina obtinerea de venituri in spatiul plajei, se mai spune in comunicatul DADL. Pentru cresterea atractivitatii plajei, s-a propus infiintarea a patru baze de agrement nautic fara motor (fata de trei existente) si a unor baze de agrement cu motor.

Reprezentantii societatilor comerciale din zona Navodari au solicitat reducerea tarifului pe metrul patrat, dar si crearea de cai de acces catre plaja, pe domeniul public al primariei. Agentii economici din zona au mai propus extinderea perioadei maxime de realizare a planului investitional la cinci ani si sustin ideea ca lucrarile mecanizate de intretinere a plajelor sa fie executate de catre DADL.

Reprezentantul Autoritatii Nationale pentru Tineret, Directia Judeteana Constanta, Claudiu Teliceanu, a solicitat asigurarea unui sector de plaja necesar desfasurarii activitatilor specifice taberelor scolare, in functie de capacitatea fiecarei tabere, raportat la norma per turist, din criteriile prevazute in OUG 19/2006, se mai spune in comunicat.

"Avand in vedere statutul juridic al Autoritatii Nationale pentru Tineret, aflata in subordinea guvernului, s-a propus incheierea unui protocol intre Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) si Autoritatea Nationala pentru Tineret, pentru punerea la dispozitie, cu titlu gratuit, a unor suprafete de plaja dimensionate conform normelor in vigoare, cu mentiunea ca Directia Judeteana Constanta, in calitate de administrator, isi asuma obligatia de igienizare zilnica, in conditiile efectuarii lucrarilor mecanizate de intretinere a plajelor in sezonul estival de catre DADL, intr-o formula care se va stabili prin protocol", se precizeaza in comunicat.

Cu privire la modalitatea de contractare a sectoarelor neatribuite la licitatia din acest an, participantii au cerut particularizarea caietelor de sarcini pe fiecare sector de plaja, in functie de caracteristicile specifice zonei, se mai anunta in comunicat. "Toate propunerile facute de catre agentii economici vor fi inaintate Administratiei Nationale Apele Romane si catre Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, iar, in masura in care acestea vor fi viabile, ele se vor regasi in criteriile din noul caiet de sarcini pentru inchirierea sectoarelor de plaja ramase necontractate in urma licitatiei desfasurate in primavara acestui an", se spune in finalul comunicatului DADL.

Statul a incasat in 2006 aproape sapte milioane de lei noi din inchirierea plajelor, peste trei ori mai mult decat anul trecut, dar numarul de contracte incheiate, 19, este de zece ori mai mic decat in 2005, potrivit DADL.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri