Aproximativ 16,5 milioane de turisti straini au vizitat Ungaria, in prima jumatate a anului 2006, 12,3 milioane din acestia fiind turisti de o zi, a informat Oficiul Central de Statistica.
Numarul turistilor straini este in crestere cu 8,5 procente, fata de anul 2005, in perioada similara, in timp ce numarul turistilor de o zi a crescut cu 17,4 procente. Pe de alta parte, numarul total al zilelor petrecute de turistii straini in Ungaria a fost de 42,2 milioane, in primele doua trimestre, cu 6,6 procente mai mult decat cu un an in urma in perioada similara, informeaza Rompres.

Turistii straini au cheltuit in total 394 miliarde forinti (aproximativ 1,347 miliarde euro), in perioada studiata, cu sapte procente mai putin decat cu un an in urma. Turistii de o zi au cheltuit 108 miliarde forinti (aproximativ 399 milioane euro) sau 27 % din total, iar cheltuielile acestora au crescut cu 15 % anualizat. Peste doua cincimi din turistii de o zi doar au traversat Ungaria, acestia fiind mai ales din Romania, Serbia si Muntenegru. Cei care au venit doar pentru o zi de vizita au fost mai ales din Slovacia, Austria si Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri