Seniorii romani care calatoresc in strainatate au intre 55 si 65 de ani, provin din mediul urban, calatoresc in cuplu sau cu grupul de prieteni si se bazeaza foarte mult pe ghizi, pentru ca nu sunt vorbitori fluenti de limbi straine. Acesta este profilul turistilor romani cae aleg programul Senior Voyage, potrivit touroperatorului Christian Tour. Numarul celor care au optat pentru acest pachet turistic in ultimii cinci ani depaseste 45.000.

Seniorii romani calatoresc rareori singuri – prefera sa plece in vacanta fie in cuplu, fie in grup. Circa 30% dintre ei vin cu insotitori (copii, nepoti sau prieteni) care nu au inca 55 de ani, varsta la care turistii se pot inscrie in programul Senior Voyage. De foarte multe ori, isi fac prieteni in aceste vacante si, impreuna cu acestia, pleaca in noi destinatii. Sunt, totodata, foarte dependenti de ghizi, pentru ca putini dintre ei vorbesc fluent alte limbi, si foarte sensibili la „calitatea” lor umana: e important ca acestia sa fie foarte atenti cu ei si sa le ofere cat mai multe informatii despre destinatie. Cei mai multi sunt activi si aleg toate excursiile optionale.

Cat cheltuiesc seniorii pe o vacanta

Din datele Christian Tour, reiese ca 85 % dintre ei provin din mediul urban, majoritatea avand varste cuprinse intre 55 si 65 de ani. Procentul de femei si barbati este echilibrat. In medie, seniorii cheltuiesc 430 - 450 euro pe o vacanta, cifra constanta in ultimii cinci ani, iar aproximativ 60% dintre ei sunt sprijiniti financiar de copii sau nepoti cand vine vorba de sejururi. Foarte multi primesc cadou pachete turistice Senior Voyage de la copiii plecati in strainatate.

„In toti acesti ani, ne-am diversificat foarte mult oferta si ne-am adaptat cat mai bine profilului lor, am lansat vacante la preturi foarte accesibile, am instruit ghizi care sa le acorde toata atentia necesara, am inclus cat mai multe excursii optionale pe teme culturale. Rezultatele sunt vizibile – din 2010 incoace, numarul turistilor pe programul Senior Voyage a crescut cu aproape 400%. Mai mult, in primele 6 luni ale anului 2015, numarul lor s-a dublat fata de anul trecut. Foarte multi dintre ei ne-au devenit clienti fideli - in momentul de fata, avem 18.000 de posesori ai Club Card-ului Senior Voyage, cu care calatoresc in medie de doua ori pe an, si care le ofera numeroase beneficii”, declara Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Bunicii calatoresc cu avionul si se cazeaza la 4 stele

„In ce priveste confortul, seniorii isi doresc transport cu avionul si cazare la hoteluri de 4 stele. La fel de important pentru ei este si confortul autocarelor cu care fac excursii optionale, motiv pentru care, inca din primul an, trimitem autocarele din flota proprie in destinatii Senior Voyage, in special in lunile mai si octombrie, cele mai aglomerate”, precizeaza CEO-ul celui mai mare touroperator de chartere din Romania.

Preferintele seniorilor in materie de destinatii raman si ele constante, cu Sicilia pe primul loc in top, urmata de Costa del Sol, Napoli-Sorrento, Coasta de Azur, Portugalia, Toscana. O crestere spectaculoasa de la un sezon la altul, de 200%, inregistreaza cererile pentru destinatii exotice precum Dubai, croaziere pe Marea Mediterana sau Croaziera Emiratele Arabe Unite-Dubai. Totodata, numarul celor care au ales o vacanta Senior Voyage in Romania s-a dublat in 2015. Programele pentru Romania includ vacante in Maramures si Moldova, Dobrogea, Delta Dunarii, Transilvania, Oltenia si Banat-Clisura Dunarii.

Noutatile Senior Voyage sunt pachetele pentru Tara Bascilor (de la 395 euro), Egipt (de la 295 euro) si Venetia (de la 295 euro). Tarifele pachetelor oscileaza intre 295 si 395 euro/persoana la majoritatea programelor si toate includ bilet de avion, cazare timp de sapte nopti, transfer aeroport-hotel-aeroport, demipensiune si ghid insotitor vorbitor de limba romana.

Christian Tour, una din cele mai mari agentii de turism din Romania, impreuna cu toate companiile din grupul sau, a inregistrat in anul 2014 o cifra de afaceri de 62 de milioane de euro, cifra care o claseaza in topul agentiilor de turism din Romania. Cu o istorie de 18 ani in piata de turism autohton, Christian Tour detine in acest moment 30 de agentii proprii in toata Romania, plus o filiala la Chisinau si aproximativ 168 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri