Templul hindus Angkor Wat din Cambodgia a fost numit cea mai buna atractie turistica din lume de catre ghidul Lonely Planet, iar anul acesta doar 1.268 de romani ajung sa-l viziteze. Cifra este extrem de mica daca ne gandim ca in Grecia, cea mai vanduta destinatie la noi, merg anual 120.000 de romani.

Templul Angkor Wat a fost ridicat la sfarsitul secoulului XII pentru un rege local si este cel mai mare complex monumental religios din lumea actuala.

Iata si cati romani merg in vacanta in Cambodgia prin cele mai mari agentii de turism din tara. Pentru a estima numarul de romani care ajung in Cambodgia in acest an au fost luate in calcul datele celor mai mari agentii de turism dupa cifra de afaceri si ale agentiilor de turism specializate in vacante exotice.

Nr. crt. Agentie Numar turisti romani
1. Perfect Tour 500
2. J'Info Tours 278
3. Tui TravelCenter 200
4. Eturia 120
5. Aerotravel 100
6. Dal Travel 50
7. Vola.ro 20 (doar bilete de avion)
Total 1.268

Agentiile Paralela 45, Christian Tour, Eximtur, Happy Tour si Paravion nu au vandut vacante in Cambodgia sau au trimis un numar de turisti nesimnificativ.

Cambodgia poate fi vizitata individual, insa in cele mai multe cazuri agentiile de turism vand aceasta destinatie printr-un circuit in cateva tari asiatice, de regula Thailanda-Vietnam-Cambodgia. O astfel de vacanta este destul de costisitoare, in jur de 2.500 de euro de persoana, pentru 12-17 zile, ceea ce justifica numarul mic de romani care ajung in Cambodgia, o destinatie aspirationala.

Sursa foto: Angkor Wat/Shutterstock.com

"Cambodgia este una dintre destinatiile Asiei de Sud-Est cel mai putin atinsa de expansiunea turismului in zona. Desi au facilitati turistice destul de bine puse la punct, atat in capitala Phnom Penh, cat si in Siem Reap, orasul de unde se pleaca in explorarea templelor de la Angkor Wat, totul este simplu si integrat in cultura locala", explica Razvan Pascu, consultant marketing turistic la Travel Communication Romania.

Templele Angkor Wat se afla in apropierea orasului Siem Reap, unde pentru o noapte de cazare platiti 25 de dolari. Preturile urca la 70-80 euro pentru hoteluri de 5 stele. O masa costa 5 dolari, iar o nuca de cocos sau un shake de fructe exotice costa 1 dolar. "Cu siguranta ca pe masura ce va creste numarul turistilor vor escalada si preturile. Deja un prim val turistic s-a inregistrat dupa lansarea filmului Tomb Raider cu cateva scene filmate in templul Ta Prohm din zona Angkor Wat", mai spune Razvan Pascu.

"Cambodgia este o destinatie aspirationala, destul de noua daca avem in vedere istoria sangeroasa, care se incadreaza in segmentul once in a lifetime. De asemenea, este mai mult o destinatie pentru aventurieri. De obicei se alege o combinatie Cambodgia-Vietnam, cu multe aventuri optionale in jungla si mini-croaziere", explica si Razvan Scaesteanu, reprezentant marketing in cadrul agentiei Perfect Tour.

Profilul romanului care merge in Cambodgia

Click pe imagine pentru extindere!

Cambodgia are o clima blanda, fapt pentru care o puteti vizita in orice perioada. Totusi, se observa o usoara crestere in sezonul de iarna, semn ca este aleasa ca destinatie exotica, in momentul in care in Romania sunt temperaturi scazute, potrivit Manuelei Melinescu, marketing manager la Vola.ro.

"As sfatui turistii romani sa nu ocoleasca Phnom Penh, capitala, sa viziteze mausoleul aflat la cativa kilometri in afara orasului si sa citeasca materiale disponibile acolo despre ororile regimului Pol Pot. Cambodgia este o destinatie complexa, o tara cu multe lucruri frumoase, dar care a si suferit enorm pana de curand si merita sa ii cunoastem istoria", va sfatuieste Razvan Pascu, consultant marketing turistic Travel Communication Romania.

Asadar, pregatiti sa descoperiti o destinatie inca secreta?

Sursa foto: Angkor Wat/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri