Ryanair Holdings, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, vrea pana in 2024 sa devina cea mai mare linie aeriana low-cost din lume, cu o flota de peste 500 de aeronave si 160 de milioane de pasageri.

"Pana in 2024 vom avea o crestere importanta si vom ajunge pana la 160 de milioane de pasageri. Cresterea va fi controlata si se va datora unei flote de peste 500 de aeronave. Vom fi cea mai mare companie aeriana low-cost din lume. Ne asteptam ca din trei pasageri care nu au mai calatorit cu avionul in Europa unul va alege sa zboare cu Ryanair pentru ca vom fi foarte prezenti in piata si vom avea cele mai bune tarife", a declarat Denis Barabas, Sales & Marketing Executive Romania a Ryanair.

In prezent, Ryanair opereaza in 31 de tari, are o flota de peste 300 de aeronave si are comenzi pentru inca 300 de aeronave.

Anul acesta in octombrie Ryanair va lansa un nou site care va fi si in limba romana si va introduce optiunea blocheaza tariful, care le da posibilitatea pasagerilor pentru 5 euro sa blocheze un tarif pentru 24 de ore pentru a avea timp de gandire.

De asemenea, compania aeriana va lansa si noi uniforme mai business si mai clasice. De anul viitor si interiorul aeronavelor se va schimba odata cu noile aeronave, precum si meniurile la bord.

Planurile Ryanair pentru Romania

Pentru Bucuresti, in vara 2016 traficul va creste cu 90% prin lansarea a 8 noi rute. Vor fi 5 zboruri pe saptamana catre Bologna, unul pe zi catre Bruxelles Charleroi, 4 pe saptamana spre Dublin, doua pe zi spre Londra, unul pe zi spre Madrid si Milano Bergamo, 4 pe saptamana catre Milano Malpensa si doua pe zi catre Roma Ciampino. In total, vor fi 23.500 de locuri pe saptamana, 62 de zboruri saptamanale.

Noile rute vor transporta 1,1 milioane de pasageri pe an si vor sustine in jur de 800 de locuri de munca din activitati comerciale si servicii conectate Aeroportului Henri Coanda Bucuresti (OTP).

"Ryanair lanseaza Programul de Vara 2016 pentru Bucuresti, ce aduce 4 noi rute catre Bologna, Milano Bergamo, Milano Malpensa si Roma Ciampino, si 8 rute in total, care vor transporta 1,1 milioane de clienti pe an si vor sustine 800 de locuri de munca din activati comerciale si servicii conectate Aeroportului Henri Coanda Bucuresti. Fiind cea mai mare companie aeriana din Europa urmarim ca in viitor sa crestem traficul nostru de pasageri, numarul de rute si locurile de munca sustinute pe Aeroportul Otopeni, dar si conectarea acestuia cu centrele de business cheie ale Europei", a declarat David O’Brien, COO Ryanair.

Ryanair reduce tarifele la 20 de euro timp de 4 zile

Compania aeriana irlandeze reduce tarifele pana pe 21 septembrie la miezul noptii, preturile incep de la 20 de euro si sunt disponibile 100.000 de locuri pentru zboruri in noiembrie si decembrie.

Compania anticipeaza pentru actualul an fiscal care se va incheia in martie 2016 un profit net de 1,175 miliarde euro-1,225 miliarde euro. Estimarile anterioare prevedeau un profit net de 940 milioane euro-970 milioane de euro. Pentru acest an, Ryanair se asteapta sa transporte 104 milioane de pasageri, cu 1 milion mai multi comparativ cu estimarea anterioara. La inceputul actualului an fiscal, Ryanair prognoza 100 de milioane de pasageri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri