Exista, insa, cateva motive foarte bune pentru a alege sa plecati la mare acum, la „spartul targului”, si sa beneficiati de toate avantajele pe care litoralul le ofera celor care au avut rabdare sa treaca vara si sa se bucure de toamna la malul marii.

1. Aglomeratia

Daca aglomeratia din lunile de vara de pe litoral va sufoca, septembrie este luna ideala pentru voi. Statiunile par mult mai aerisite, veti gasi intotdeauna un loc la plaja, iar cozile din fata magazinelor sunt inexistente. Mai mult decat atat, chelnerii au mult mai mult timp sa se ocupe de voi si veti avea, constant, senzatia ca serviciile sunt pe masura asteptarilor voastre. Daca mergeti la mare in septembrie pentru prima data in acest an, aveti un motiv in plus de bucurie: ati evitat sa va luptati pentru un loc la plaja cu cei peste 250.000 de romani care au vizitat, cel putin o data, litoralul romanesc in primul semestru al anului in curs, dupa cum arata cifrele Directiei Judetene de Statistica (DJS) Constanta. Mai mult decat atat, in luna august statiunile au fost arhipline si peste 200.000 de turisti s-au aflat pe litoral in fiecare weekend.

2. Vremea

In septembrie va puteti bronza aproape la fel de bine ca in miezul verii, insa veti scapa de canicula naucitoare si va veti putea bucura de soare mai mult decat oricand. Spre exemplu, in perioada urmatoare, temperaturile nu vor depasi 25 de grade Celsius, iar prognoza meteo arata imbucurator. Nu uitati, insa, de lotiunea de plaja. Chiar daca soarele este mult mai bland in septembrie, nu renuntati la precautie, deoarece radiatiile ultraviolete raman puternice si la inceputul toamnei, iar supraexpunerea la soare are efecte nocive asupra pielii. Pe ambalajul unei lotiuni de plaja se afla o cifra, FPS (Factorul de Protectie Solara), care variaza intre 5-10 si 50 sau mai mult. Chiar daca nu aveti o piele sensibila, alegeti o crema cu un FPS de cel putin 20. Motivele sunt suficiente!

3. Costurile

Septembrie este luna reducerilor. De la inceputul lunii, preturile au scazut pe litoral, cu peste 30%. Desi scaderea preturilor se simte si la nota de plata din baruri si restaurante, principalele reduceri au loc in domeniul hotelier. Turistii care isi doresc un sejur intr-o zona linistita au la dispozitie o intreaga paleta de optiuni. Insa ofertele nu lipsesc nici pentru cei carora le este dor de distractie, care pot allege Mamaia sau VamaVeche, doua statiuni preferate de turisti pana la inceputul lunii octombrie. Spre exemplu, Hotel Victoria Mamaia este situat in apropierea orasului Constanta, la 500 m de Aqua Magic si la 50 m de pasarela de promenada.

4. Traficul rutier

De multe ori, atunci cand ne gandim la drumul spre mare, ne vin in minte coloanele de masini de pe sosele, ambuteiajele si lipsa locurilor de parcare din statiunile de pe litoral. Traficul rutier in drumul spre mare se afla in stransa legatura cu aglomeratia, iar o astfel de problema pare sa dispara pur si simplu in luna septembrie. Acum va puteti planifica timpul intr-un mod mult mai eficient si veti sti ca un drum de doua ore si jumatate nu se va transforma intr-o adevarata aventura care poate dura peste 5 sau 6 ore. In fond, cu totii mergem la mare pentru a ne bucura de valuri si de plaja, nu pentru a petrece o jumatate de zi in masina.

Sursa foto: Alex Bruda/freeimages.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri