Tarifele practicate de CFR Calatori vor fi majorate de la 1 mai cu 5,6%, a declarat, ieri, noul director general al societatii, Alexandru Noaptes. Potrivit acestuia, majorarea este data de rata inflatiei, dar "nu este exclus" ca marirea de tarife sa fie mai mare decat cresterea inregistrata de indicele preturilor de consum. Noaptes a precizat ca pentru majorarea tarifelor se efectueaza un studiu care urmareste cuantificarea impactului acestor scumpiri asupra populatiei. Studiul urmeaza sa fie finalizat in 30 de zile, iar dupa aceasta va fi anuntat procentul cu care vor fi majorate tarifele. Alti oficial ai CFR Calatori au incercat sa retracteze aceste declaratii ale sefului companiei, informandu-ne ca au fost efectuate pana in prezent cel putin trei studii referitoare la majorarea preturilor biletelor de tren. Potrivit acestora, CFR Calatori incearca sa aplice o majorare de tarife cat mai mica pentru a nu afecta buzunarele clientilor sai. In acelasi timp, acestia au precizat ca biletele ar fi trebuit sa se scumpeasca inca de la 1 aprilie.

Reamintim ca ultima majorare a pretului biletelor de tren a avut loc la 1 octombrie 2004. In consecinta, scumpirea biletelor de tren este inevitabila. In alta ordine de idei, noul director al CFR Calatori a anuntat ca se intentioneaza modificarea legislatiei pentru a fi introdusa pedeapsa penala drept sanctiune pentru calatorii care au produs devastari majore ale trenurilor.

Dobre: Merg si eu cu personalul

Ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre, prezent ieri in Gara de Nord pentru a vedea cateva vagoane de tren reconditionate la standarde occidentale, a anuntat ca in acest an vor fi modernizate 30 de vagoane, iar in anii urmatori inca 200. Vagoanele vizitate de ministru au instalatii de climatizare, aparatura video cu ecrane LCD in fiecare compartiment al vagoanelor cuseta, cabine de dus in vagoanele de dormit etc. Modernizarea unui vagon la acest standard a costat circa 300.000 euro.

Intrebat de ziaristi despre calitatea transportului pe calea ferata, ministrul a admis ca "sunt multe situatii de disconfort". "Calatoresc mai des cu trenul", a sustinut Dobre. Mai mult, el a dezvaluit: "merg si cu personalul". Nu in ultimul rand, ministrul transporturilor a afirmat ca sunt cautate solutii de redresare pentru CFR SA, care are daorii la bugetul de stat. Intrebat care ar fi solutiile, Dobre a raspuns: "Multe".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri