Turismul balnear va deveni cel mai dinamic sector dupa introducerea voucherelor de vacanta, considera Lucia Morariu, proprietara companiei Eximtur si prim vicepresedinte ANAT.

"Noi ne asteptam la mult de la voucherele de vacanta. Balneo o sa creasca si mai mult. Din experienta pe care o am din vanzarea tichetelor de vacanta, pe care noi am inceput-o 2009, primele pachete care s-au vandut au fost cele pe zona de balneo, pentru ca cei care au intrat in posesia voucherelor de vacanta au fost in mare parte oameni care nu au calatorit pana atunci sau au calatorit foarte putin si care au nevoie de tratamente. Acolo ne si asteptam sa crestem cel mai mult. Este clar ca tratamentul atrage si acesta (n.r. turismul balnear) cred eu ca va fi cel mai dinamic sector ca urmare a introducerii voucherelor de vacanta", sustine Lucia Morariu.

Legea voucherelor de vacanta a fost adoptata la sfarsitul lunii iunie in acest an. Astfel, atat angajatii de la stat, cat si cei de la privat pot primi, anual, vouchere de vacanta in limita a 6 salarii minim brute, adica 6.300 de lei pe an per angajat. Voucherele pot fi folosite doar pentru turismul din Romania.

Lucia Morariu sustine ca voucherele ar trebui sa fie in piata in urmatoarele trei saptamani. Compania sa, Eximtur, a primit deja cereri de la firme private pentru acordarea de vacante prin voucherele de vacanta pentru propriii angajati. Companiile de tutun, consultanta financiara si IT, care de altfel au cele mai mari resurse bugetare, sunt cele interesate pana acum de acordarea voucherelor de vacante pentru propriii angajati. Cererile sunt pentru toate perioadele, in special vara, cu precadere pentru litoral, statiuni balneare clasice, Bucovina si unitati cu facilitati spa.

"Pe balneo cresterea va fi mare si eu o vad si fara vouchere de vacanta. La Eximtur a crescut cu peste 40%. Sunt foarte multe investitii noi, foarte multe locatii bune si multe locuri din tara in care calitatea serviciilor este peste cea pe care o intalnesti pe litoral. E vorba de gastronomie foarte mult, iar zona Bucovinei exceleaza", crede Lucia Morariu, proprietara Eximtur. De atfel, statiunea Baile Felix este preferata turistilor Eximtur, urmata de Calimanesti - Caciulata si Sovata.

Eximtur se afla pe locul 4 in topul celor mai mari agentii de turism, cu o cifra de afaceri de 39 milioane de euro (175 mil. lei) si un profit de 247.000 euro (1,1 mil. lei), potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Sursa foto: Belneo/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri