Merg in familie sau cu prietenii, prefera self-catering-ul in cabane montane sau apartamente mari si cheltuiesc in medie 300 de euro pe vacanta de persoana – din ce in ce mai multi turisti romani isi rezerva un al doilea concediu pe an in sezonul de iarna, cererea crescand cu 40% in ultimii ani. Pentru ei, cel mai mare touroperator de vacante charter din Romania lanseaza un nou program: Ski Plus. Ofertele includ cele mai frumoase statiuni de schi din cinci tari - Austria, Italia, Franta, Bulgaria si Romania.

„Ski Plus este conceptul prin care Christian Tour aduce un plus pachetelor clasice de schi. Astfel, turistii nostri se bucura de un serviciu complet, pentru ca pachetele includ transport, cazare pentru toate buzunarele (hoteluri de lux, apartamente sau cabane foarte atent selectionate), plus reduceri la achizitionarea ski pass-ului si alte beneficii importante oferite de partenerii locali, pe care i-am ales cu cea mai mare grija”, declara Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Excluzand pretul unui ski pass, care poate varia intre 30 si 65 de euro pe zi, un turist roman cheltuieste in medie 300 de euro pentru o saptamana la schi. Tarifele pentru o persoana difera in functie de destinatie si de perioada aleasa. In Bulgaria, preturile pornesc de la 13 euro pe noapte, in timp ce pentru un sejur de 7 nopti, un turist poate beneficia de pachete incepand de la 167 de euro in Italia, 210 euro in Austria si 363 de euro in Franta.

Cei mai multi turisti romani aleg sa calatoreasca in familie sau cu prietenii, preferand din acest motiv apartamentele si cabanele cu mai multe camere si cu self-catering. Cei care opteaza pentru hoteluri, aleg in general unele de 3 stele, situate in statiuni de la baza muntilor si care asigura transferul la partii sau la instalatiile de transport pe cablu. Majoritatea isi doresc servicii complete din partea agentiei: transport, cazare, transferuri, ski pass.

Pentru ca mai bine de 50% dintre cererile pentru pachetele de schi ale Christian Tour vin din partea familiilor cu copii, perioadele cele mai solicitate tin cont de vacantele scolare: ianuarie – februarie, dar si martie, cand prioritate au statiunile situate la mare altitudine, unde zapada rezista mai mult, dar vremea este foarte placuta. In topul preferintelor, conduc detasat Bulgaria si Austria, urmate de Italia. In ce priveste transportul, in Austria si Bulgaria prefera sa ajunga cu masina, iar in Franta si Italia, cu avionul.

Incepand din 2013, Christian Tour organizeaza curse charter de autocar directe catre Bansko, Bulgaria. Lor li se adauga, anul acesta, unele noi. „Autocarul zapezii” va pleca saptamanal si catre Austria, cu preluarea turistilor din toata Romania (Bucuresti-Brasov-Sibiu-Deva-Arad-Kaprun/Zell am See/Kitzbuhel). Mai mult, va fi disponibila o cursa de autocar saptamanala catre statiunile montane de pe Valea Prahovei si Poiana Brasov.

Statiunile romanesti ocupa si ele un loc tot mai important in preferintele turistilor. Insa cei care aleg sa mearga la schi in Romania o fac pentru perioade mai scurte, de 3-4 zile, in medie. Cele mai cautate destinatii sunt Poiana Brasov, Predeal, Azuga, Straja, Vatra Dornei, alegerea fiind influentata si de distanta fata de localitatea de resedinta a turistilor.

Toti cei care achizitioneaza pachetele Ski Plus in luna octombrie vor primi gratuit asigurare storno si medicala extra, aceasta incluzand asigurarea si pentru sporturile de iarna (schi, snowboard, sanius). Tot in octombrie, la rezervarile early booking, turistii se bucura de o reducere de pana la 25%, in functie de oferta fiecarui hotel.

Sursa foto: Schior profesionist/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri