Cel putin 10.000 de romani isi vor petrece sarbatorile de iarna in locatii exotice de pe alte continente, romanii platind, in medie, intre 1500 si 3500 euro pentru o vacanta de Revelion, estimeaza agentia de turism Eturia. Din cele 10.000 de locuri, 3.000 sunt rezervate de agentia Eturia, specializata in vacante personalizate si destinatii exotice.

Anul acesta, romanii si-au rezervat sejururile de Craciun si Revelion inca din luna iunie, pentru a beneficia de reducerile de tip early booking. Cele mai numeroase cereri s-au inregistrat pentru excursii in tari precum Cuba, Maldive, Republica Dominicana, Thailanda, Mexic sau Statele Unite ale Americii. Alte destinatii atipice cerute de catre clienti pentru sarbatorile de iarna sunt Guatemala, Columbia, Ecuador, Galapagos, Laos sau Myanmar.

,,Anul acesta am avut o crestere de 15%, iar perioada cea mai buna pentru vanzari la pachetele de iarna abia acum incepe. Se simte apetitul crescut al romanilor pentru destinatiile indepartate si din ce in ce mai multi turisti doresc sa isi faca sarbatorile de iarna in locuri cu clima calda”, a declarat Sorin Stoica, directorul agentiei de turism Eturia.

Tariful unui sejur la plaja in destinatii precum Republica Dominicana sau Cuba incepe de la 2250 de euro de persoana si poate ajunge pana la 2930 euro de persoana. Desi destinatiile de plaja raman in topul preferintelor romanilor, cererea pentru circuitele turistice a crescut anul acesta. In cazul circuitelor, cum sunt cele in Argentina, Vietnam, S.U.A. sau Mexic, tarifele incep de la 2270 euro de persoana si pot ajunge la 5000 euro, in functie de complexitatea sejurului si numarul de zile.

Cea mai scumpa vacanta vanduta pana acum de Revelion in 2015 a fost un circuit de 2 saptamani in Argentina si Brazilia, pentru un cuplu, in valoare de 25.000 euro, cu zboruri la business class.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri