Directorii Air France au fost atacati fizic dupa confirmarea planului de reducere a 2.900 de joburi, reactia angajatilor operatorului aerian fiind foarte violenta, scrie euronews.com.

O reuniune a comitetului Air France, langa Aeroportul Charles de Gaulle, s-a terminat in haos dupa ce sute de protestatari au luat cu asalt cladirea. Managementul companiei va depune plangere dupa ce doi directori seniori au fost bruscati.

Pierre Plissonnier, directorul Air France la Aeroportul Orly, si Xavier Broseta, directorul de resurse umane, au iesit din multime cu camasile rupte. Amandoi au scapat sarind gardul. Potrivit unui oficial, managerul de resurse umane a fost "aproape sa fie linsat".

Planul de restructurare ar putea implica concedieri obligatorii daca angajatii nu vor pleca de bunavoie. Majoritatea taierilor de locuri de munca - 1700 - vor fi pentru personalul de la sol, la care se adauga 300 de piloti si 900 de membrii de cabina.

"Salariile noastre au crescut foarte putin. Ii cerem dl. Alexandre de Juniac director executiv Air France-KLM sa paraseasca compania. Ne-a facut mult rau de la sosirea sa si nu ne-a oferit nimic. Tot ce a facut a fost sa apere interesele actionarilor, nu si pe ale angajatilor", a declarat Kourou Melbassen, un angajat al Air France.

"Ni s-a cerut sa lucram mai mult. Salariile au scazut usor in timp ce lucram mai mult, acum ni se cere sa lucram si mai mult. Nu putem lucra mai mult!", a spun o angajata la protest.

Air France vrea sa mearga mai departe cu planul sau de restructurare urmand sa vorbeasca cu sindicatele referitor la piloti si membrii de cabina. Pentru a face fata rivalilor low-cost, Air France vrea de altfel sa scape de flota de avioane pentru zboruri lungi si sa anuleze comenzi pentru noi aeronave Boeing.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri