Sinaia va avea o noua telegondola, care va fi deschisa in sezonul de anul acesta dupa o finantare de 7,6 milioane de euro de la Bancpost. Fondurile vor fi folosite pentru construirea unei noi linii ultramoderne de telegondola in Sinaia pe tronsonul Cota 1400 – Cota 2000.

Bancpost a acordat acest imprumut catre Transport Urban Sinaia, compania care administreaza domeniul schiabil din Sinaia, instalatiile moderne de transport pe cablu, transportul public, parcarile si bazele sportive ale orasului, pe o perioada de 10 ani. Transport Urban Sinaia are ca actionar unic Consiliul Local Sinaia.

Constructia noii telegondole va fi finalizata pana la debutul sezonului de schi in decembrie anul acesta, potrivit primarului Vlad Oprea, asa cum wall-street.ro a anuntat la inceputul anului.

In Sinaia s-au derulat, din 2007 pana in prezent, investitii de 35 mil. euro pentru mai multe obiective printre care telegondola, telescaun, masini de batut zapada si cabane, statiunea beneficiind un total de 50 de mil. euro fonduri UE.

Anul acesta Sinaia va beneficia si de o campanie de promovare de 20.000 euro, desfasurata pe o perioada de 9 luni si care include si participarea la targuri de turism internationale in Londra si Berlin. Campania va promova domeniul schiabil, bike resort-ul cu piste de mountain bike, dar si existenta transportului public si a locurilor de parcare.

In Sinaia vin anual in timpul sezonului de ski, decembrie-mai, circa 150.000 de turisti, dintre care 30% sunt straini.

Sursa foto: Telegondola/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri