Halloween-ul poate fi "inspaimantator" de atractiv si anul acesta. Asa ca iti propunem cateva destinatii de Halloween in Europa, recomandate de Tripsta, in care sa creezi amintiri "infricosatoare".

Vaneaza fantome in Praga

Chiar daca Halloween-ul nu este o sarbatoare in Cehia, cehii celebrandu-si versiunea proprie a acestua – arodjnice – la final de aprilie, Praga are arhitectura (in stil gotic) si povestile (unele abundand in fantome) care se potrivesc perfect ocaziei.

Astfel incat, atunci cand e vorba de capitala ceha, calatorii pot alege fie doar sa petreaca, fie sa incerce sa afle daca orasul e cu adevarat bantuit, verificand miturile si povestile cu fantome in cadrul unor tururi concepute special in acest scop. Cei care aleg capitala ceha drept destinatie pentru Halloween nu trebuie sa efectueze calatorii de lunga durata, pentru ca, in mod normal, un zbor pana la Praga dureaza circa doua ore.

Viziteaza Parcul Tivoli in octombrie ca sa experimentezi Halloween-ul danez

Halloween-ul in Parcul Tivoli din Copenhaga este genul de eveniment care trebuie trait. Faimosul parc de distractii ramane deschis in perioada vacantei de toamna de la mijlocul lui octombrie si organizeaza o serie de festivitati care ofera publicului numeroase sperieturi amuzante.

Incepand cu a doua saptamana a lui octombrie si pana pe 1 noiembrie, Tivoli se transforma intr-un univers magic de Halloween, abundand in dovleci, vrajitoare, paianjeni si potiuni magice care, impreuna, se combina in sperieturi si distractie pentru copiii de toate varstele. Ingredientele Halloween-ului danez de la Tivoli sunt 18 zile, 20,000 de dovleci, 2,000 de baloti de paie, 5,000 de plante si aproape 1,5 milioane de ture in diversele atractii ale parcului. Pentru a petrece un Halloween magic in Parcul Tivoli, trebuie doar sa iei un zbor spre Copenhaga.

Colcannon si Barnbrack pentru Halloween-ul irlandez

Desi exista numeroase destinatii atractive pentru Halloween, oricine trebuie sa experimenteze acest eveniment la el acasa, in Irlanda, unde este sarbatorit din anul 1,000 . Halloween-ul irlandez traditional include ingredient precum focurile de tabata (care protejeza impotriva ghinionului si a spiritelor malefice), lanternele din dovleci, costumele, dar si colcannon (mancare traditionala facuta din cartofi fierti, varza si ceapa cruda) si barnbrack (paine dulce traditionala), precum si masurile de protectie impotriva zanelor. Daca alegi sa iti petreci Halloween-ul in stil irlandez, primul pas e un zbor spre Dublin.

In Spania, Halloween-ul este Ziua Mortilor

Halloween-ul spaniol este cunoscut drept Dias de Los Muertos (Ziua Mortilor) si este o sarbatoare mai putin infricosatoare, cu valente mai curand personale, avand in vedere ca, timp de trei zile, familiile spaniole celebreaza memoria celor decedati si celebreaza viata printr-o serie de festivitati animate.

Si desi Halloween-ul spaniol are o semnificatie usor diferita de cea consacrata, Spania si Barcelona au adoptat sarbatoarea internationala si organizeaza petreceri care abunda in fantome, vrajitoare si zombi. Si copiii spanioli ppractica "trick or treat”, care se cheama aici "Truco o Trato", si se bucura de costume, dovleci si alte accesorii specifice ocaziei. Mai mult, ziua de dupa Halloween este saratoare publica in Spania, numita “Todos los Santos”. Daca alegeti Spania pentru Halloween, aveti la dispozitie curse directe de la Bucuresti la Barcelona pentru a va putea alatura petrecerilor.

Sursa foto: Dovleci de Halloween/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri