Situatia politica actuala si iesirile romanilor in strada sunt vazute ca o resetare a societatii romanesti, considera Dragos Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines Romania. Antreprenorul spera sa nu fie afectat mediul de business, mai ales ca ultimii doi ani au cunoscut o crestere permanenta, insa crede ca un premier tehnocrat este "singura solutie in momentul de fata".

"Ce se intampla in Romania acum este un fel de resetare a societatii romanesti, un fel de punct si de la capat. Intr-un moment emotional lumea si-a deschis gura. Asta simt in momentul de fata, resetare. Valorile, corectitudinea, onestitatea, dreptatea, incep din nou sa aiba semnificatie. Lumea a avut nevoie de un moment de zguduire ca sa se exprime foarte clar", a declarat pentru wall-street.ro Dragos Anastasiu.

Cum afecteaza situatia politica actuala mediul de business? Antreprenorul spune ca spera sa nu fie o instabilitate politica si cu atat mai putin sociala si sa nu fie afectat mediul de business. "Ce s-a intamplat in Romania in ultimii doi ani nu a fost rau, se putea si mult mai bine fara doar si poate, dar a existat o crestere permanenta sustenabila, s-au pus bazele unui mediu de afaceri mai prietenos, inclusiv din punctul de vedere al birocratiei si taxelor. S-au facut lucruri in acest ultimi doi ani si daca nu cumva intram intr-o instabilitate politica, dar nu cred sa fie, atunci nu cred ca va fi afectat mediul de business", si-a spus opinia in continuare antreprenorul.

Intrebat daca isi imagineaza un guvern sau un premier tehnocrat, proprietarul Eurolines Romania crede ca "este singura solutie in momentul de fata". "Nu cred cei care ies in strada se vor intoarce in case daca il schimbam pe Ponta cu Oprea si cred ca singura solutie a presedintelui Iohannis este de resetare a societatii si de o amendare generala a clasei politice, nu sa schimbam partidul X cu partidul Y", a concluzionat antreprenorul.

WALL-STREET.RO a luat mai multe reactii ale mediului de business dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat depunerea mandatului Cabinetului sau.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare presedintilor partidelor parlamentare, pe care ii invita la consultari pentru desemnarea unui candidat pentru functia de prim-ministru, primele chemate la Cotroceni, joi, fiind PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor nationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri