Targul de Turism al Romaniei este concentrat la aceasta editie pe oferte early booking pentru sezonul estival 2016, intrucat romanii au invatat sa rezerve vacante chiar si cu un an inainte pentru concediul din vara urmatoare. Reduceri de pana la 50%, cazare la 19 euro/saptamana, destinatii exotice la pret de Turcia si vacante oferite in rate sunt "clestele" pe care agentiile de turism l-au pregatit pentru a prinde clienti.

"Noi mizam pe o mare afluenta de vizitatori si in acelasi timp de cumparatori. In fiecare an in septembrie scoatem oferte early booking pentru vara. Turistii s-au obisnuit si vin si isi achizitioneaza 2 sau 3 vacante pentru sezonul estival urmator pentru ca in perioada targului avem foarte multe reduceri, discounturile ajung la 50%", a spus pentru wall-street.ro Marius Berca, director operational la Christian Tour.

Agentia de turism are oferte de cazare de la 19 euro/persoana pentru 7 nopti pentru turistii care vor sa mearga individual in Grecia. Oferta este valabila pentru cazare la o vila de 3 stele in a doua jumatate a lunii aprilie 2016. Preturile cresc pe masura ce perioada de vacanta dorita se apropie de varful sezonului. In luna mai cazarea la aceeasi vila pentru acelasi numar de nopti ajunge la 49 de euro de persoana. Cine vrea sa mearga cu autocarul, mai plateste 55 euro pana la Olympic Beach sau Paralia Katerini.

Vizitatorii targului de turism pot rezerva vacante cu 25 de euro avans. Astfel, diferenta pana la 30% se plateste pana la 31 decembrie si restul de bani cu 21 de zile inainte de a pleca. Si vacantele exotice au reduceri semnificative, de pana la 50%. Spre exemplu, un sejur in Republica Dominicana costa de la 798 euro/persoana, Mexic de la 1.028 euro, Cuba de la 1.018 euro sau Maldive de la 1.855 euro, cu plecari decembrie 2015-ianuarie 2016.

Targul acesta de toamna sufera o transformare.

Vacante in rate vinde si agentia TUI TravelCenter/Eurolines. Clientii pot rezerva vacante cu un avans de 99 euro, iar diferenta sa fie platita pana in momentul plecarii la diverse termene. "Targul acesta de toamna sufera o transformare, in sensul ca daca pana acum era pentru pachete de iarna, de cativa ani a inceput sa se vanda vacantele de vara. Noi estimam sa vindem de 350.000-400.000 euro", a declarat Cosmin Marinof, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Cel mai mult, vizitatorii la targ isi rezerva vacante de vara, city breakuri si vacante pentru Revelion 2016. Spre exemplu, pentru sezonul estival 2016, ofertele incep de la 379 euro pentru un sejur in insula greceasca Rodos, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel de 4 stele, transport cu avionul si toate taxele incluse, pentru perioada 30 mai-6 iunie 2016.

De Revelion cele mai cautate sunt destinatiile din Romania, Valea Prahovei, Bucovina, Maramures si locatiile speciale, iar in afara cresc foarte mult destinatiile exotice, Republica Dominica si Maldive, potrivit lui Marinof. Tarifele pentru o vacanta de Rev

Alte agentii de turism considera ca nu mai este suficient sa ademeneasca turistii doar cu reduceri "rasunatoare". Asa ca, spre exemplu, Cocktail Holidays incearca sa atraga cumparatori cu "atentii" ca sugestii oferite gratuit de specialisti despre ce tinuta sa poarte de Revelion in functie de destinatia aleasa sau produse pentru plaja pentru cei care cumpara vacante de vara. Tot pentru sezonul de vara, vizitatorii care rezerva un sejur in insula greceasca Lefkada primesc gratuit o excursie prin 7 insule, care in mod normal costa cel putin 30 euro. In plus, primele doua persoane care rezerva un sejur in Creta-Heraklion vor primi cate doua excursii gratuite pe insula, cine opteaza pentru un sejur in Mykonos beneficiaza de un transfer privat aeroport hotel si retur, si nu cu autocarul, iar cine merge in Madeira (Portugalia) va participa gratuit la o degustare de vinuri.

La Targul de Turism al Romaniei are stand si o agentie mai curajoasa, care vinde doar o singura destinatie. Agentia Malta Travel vinde asadar destinatia Malta si le propune romanilor ca de Revelion sa uite de zapada si sa aleaga valurile marii, la 17 grade Celsius. Astfel, o vacanta de Revelion 2016 in Malta costa de la 399 euro de persoana, cazare 5 nopti la hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus, zbor charter cu avionul. Potrivit reprezentantilor agentiei, in Malta merg anual in jur de 4.000 de romani, in special in perioada verii, pentru care ofertele pleaca de la 299 euro pentru 7 nopti de cazare cu demipensiune, pentru sezonul estival 2016.

La Targul de Turism al Romaniei, editia 34, deschis pana duminica, 15 noiembrie, sunt asteptati 15.000 de vizitatori, potrivit estimarilor facute de Alin Burcea, prim vicepresedinte ANAT. Targul de Turism al Romania si-a schimbat anul acesta strategia si vine cu oferte early booking (n.r.: inscrieri timpurii) pentru sezonul de vara 2016, si nu mai este focusat pe iarna, cum se intampla in trecut. Schimbarea a fost adaptata la cererile turistilor romani, care au invatat sa cumpere din toamna vacante pentru vara viitoare, potrivit undei declaratii facute anterior de Aurelian Marin, presedintele ANAT.

Sursa foto: Victor Shova/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri