Pentru tot mai multi profesionisti vacanta de iarna la schi inseamna mai mult decat relaxare, devine, mai degraba, parte a unui stil de viata sanatos. Poti beneficia de el si de destinatii uimitoare chiar si cu un buget modest. Aerul proaspat de munte, peisajele spectaculoase si activitatea fizica intensa te reenergizeaza si te pregatesc pentru o intoarcere in forma si in forta la locul de munca.

1. Fii flexibil

Fii flexibil in ceea ce priveste perioadele si destinatiile la care ravnesti si ai cea mai mare sansa sa gasesti o oferta grozava de vacanta la schi. Craciunul si Anul Nou sunt perioadele cele mai cautate, iar resorturile de schi sunt aglomerate si au preturi piperate. In februarie, spre exemplu, un sejur de trei zile costa doar 90 de euro de persoana in statiunea Harrachov din Cehia.

Potrivit unui raport al European Consumers Centre, cele mai mici si, totodata, cele mai ieftine statiuni din categoria 1-10 kilometri se afla in Cehia si in Lituania. Fii flexibil si in alegerea aeroporturilor. Locul de unde zbori si catre ce destinatie pot influenta pretul biletului. Descopera optiuni convenabile de zbor facand o analiza online inainte sa cumperi biletele. Iar daca statiunea pe care o preferi nu e departe de Romania, ia in considerare si transportul cu masina. Costul benzinei poate fi impartit la numarul de pasageri.

2. Investeste in echipament de calitate

Sa inchiriezi in fiecare an echipamentul de schi sau sa il cumperi? Daca inchiriezi, scapi de grija transportului si vei ajunge sa platesti intre 23 si 45 de euro pe zi de persoana. Daca vii cu partenera/ partenerul sau cu familia si stai mai mult de un weekend, s-ar putea sa reconsideri ideea.

Pe termen lung, un echipament de calitate isi demonstreaza avantajele cu orice prilej, iar el poate fi cumparat, inca, la preturi reduse. Mai intai, insa, trebuie sa stii ce cumperi. Tine cont de fortele la care este supus schiul cand il incalti pe partie: masa corporala, forta musculara si nivelul tehnic. Criteriile acestea sunt abstracte atunci cand nu ai experienta, asa ca mergi la sigur si apeleaza la specialisti. Fa o vizita la showroomul Biciclop, iar personalul specializat te va ajuta sa iti gasesti perechea potrivita. Poti amortiza investitia alegand inteligent compania aeriana – cauta una care include in pretul biletului si bagajul de cala.

3. Ia-ti cu tine toti prietenii

Imediat ce ai inchis lista de doritori de distractie si zapada, rezerva un sejur pentru intreg grupul de prieteni si poti obtine avantajul la care toata lumea viseaza: tarif redus. Unele resorturi ofera drept bonus si acces gratuit la unele dintre serviciile oferite. Afla care sunt acestea si vei vedea ca vor cantari destul de mult in alegerea destinatiei, deoarece ofera o imagine clara a ospitalitatii gazdelor.

4. Apartamente, studiouri i chaleturi cu bucatarie

In loc sa cheltui pe un hamburger intr-un restaurant montan cat ai plati in mod firesc pe cea mai scumpa friptura de vita Red Angus, poti sa te aprovizionezi de la un supermarket si sa gatesti cele mai simple preparate impreuna cu prietenii tai. Inspira-te din preparatele rapide (5-20 de minute) de pe jamieoliver.com si adauga si o nota personala meniului: vin fiert sau ceai.

Desigur, ca sa poti gati dupa bunul plac pe durata sederii, trebuie sa te orientezi catre acel tip de cazare care dispune de bucatarie. Studiourile, apartamentele i chaleturile au, de obicei, o bucatarie sau o chicineta – pentru ca tu sa poti economisi cu serviciul de masa.

5. Alege un resort care ofera ca bonus servicii si activitati recreative

Fie ca este vorba despre experiente après schi pentru adulti – petreceri, sauna, concursuri la piscina sau jocuri in aer liber pentru familii, toate aceste activitati ajuta la o buna organizare a timpului petrecut in statiune si, mai ales, reduc din cheltuieli. Unele sejururi mai pot include in pretul biletului, pe langa cazare, masa, un schipass valabil incepand cu a doua zi dupa intrarea in sejur i pana in ziua anterioara plecarii, dar si garantia de zapada.

Nu uita, timpul e pretios atunci cand iti doresti distractie si relaxare cu bani putini. Acum e momentul sa o transformi in realitate si sa alegi locatia din timp.

Sursa foto: dollarphotoclub.com, pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri