O familie de romani stabilita in Norvegia a platit 5.000 de euro pentru a petrece vacanta de sarbatori in Poiana Brasov.

Pachetul include un sejur de 10 zile pentru doi adulti si doi copii sub 6 ani, cu cazare, mese si cina festiva de Revelion incluse si a fost cumparat de la agentia Paravion. Aceasta este cea mai scumpa vacanta cumparata, anul acesta, de romani care traiesc in strainatate.

Romanii din strainatate au prins gustul achizitiei biletelor de avion online, iar decembrie este luna in care cei mai multi calatoresc spre tara. Daca intr-o luna obisnuita circa 11-12% dintre cei care cumpara bilete de avion de pe portalurile locale sunt romanii plecati la munca in strainatate, in decembrie acest procent urca spre 20%.

Potrivit Paravion, in perioada Sarbatorilor de Iarna, numarul romanilor din strainatate care se intorc in tara cu avionul si cumpara bilete online creste cu mai mult de 50%. Romanii care vin in tara si stau mai mult timp petrec Craciunul in familie si cumpara pachete de Revelion mai ales in statiunile de munte de pe Valea Prahovei. Majoritatea achizitiilor se fac cu 30-45 de zile inainte de data calatoriei.

Pentru a atrage acest segment, Paravion a dezvoltat in ultimii ani variante ale portalului in limbile din tarile in care sunt comunitati importante de romani. In acest fel au aparut Paravion.es, Paravion.it, Paravion.com.uk si Paravion.com.cy. Per ansamblu, de pe portalurile de turism cumpara bilete de avion romani din peste 70 de tari.

"Pe pietele din Marea Britanie, Spania, Italia si Cipru am devenit mai activi incepand cu 2013, dupa ce am inteles comportamentul lor, ce canale online folosesc atat pentru informare, cat si pentru achizitie. Un lucru a fost clar de la inceput: verifica mai intai in limba tarii in care locuiesc si daca te gasesc cu o oferta competitiva, pot migra catre versiunea in limba romana", a declarat Remus Visan, managing director Paravion.

Dintre romanii care se intorc in tara de sarbatori, 82% cumpara bilete catre Bucuresti, Cluj-Napoca fiind pe locul 2, cu doar 2%. Topul tarilor din care vin acestia este condus de Marea Britanie, cu 20%, mai ales pentru ca romanilor le este greu sa ajunga de acolo cu masinile personale. In clasament urmeaza Spania, Cipru, Italia, Franta, Germania, Danemarca, Olanda si Grecia.

Un aspect interesant este ca numarul de zile petrecute in Romania difera in functie de tara de unde vin. De exemplu, romanii din Marea Britanie, Germania si Danemarca petrec, in medie, 18 zile in Romania in timpul sarbatorilor de iarna, in timp ce romanii din Olanda si Franta stau circa 10 zile in tara, iar cei din Spania raman maximum 8 zile.

Cresterea vanzarilor biletelor de avion se datoreaza si companiilor low cost, care au din ce in ce mai multe rute si frecvente de zbor catre tarile cu comunitati de romani. Low-cost-ul a pus presiune pe companiile de linie, care s-au adaptat si au coborat tarifele cu aproximativ 15%.

Sursa foto: Photosebia/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri