Cea mai buna destinatie de plaja

Cea mai buna destinatie de plaja

Maldive a fost desemnata cea mai buna destinatie de plaja. Si nu este de mirare. Apa marii turcoaz si plajele cu nisip argintiu creeaza o imagine din paradis. Un sejur de o saptamana in Maldive porneste de la minim 1.000 euro de persoana, cu bilete de avion dus-intors si cazare in camera dubla intr-un hotel de 4 stele care sa nu fie pe plaja, in cazul in care doriti sa va organizati singuri vacanta. La acest costa se adauga, insa, transport si transferurile locale. Ofertele agentiilor de turism se afla intre 1.300 si 2.000 euro de persoana, in functie de tipul de cazare si facilitatile dorite.

Sursa foto: ISchmidt/Shutterstock.com

Cea mai buna destinatie de city break

Cea mai buna destinatie de city break

Desi a fost desemnat cea mai buna destinatie de city break, Hong Kong merita o vacanta mai lunga, de o saptamana, nu doar din cauza distantei si timpului de zbor, dar mai ales pentru a descoperi si intelege mix-ul dintre modernism si cultura asiatica.

Un zbor dus-intors (cu escala) costa de la 520 euro de persoana, la care se adauga cel putin 300 euro o saptamana de cazare la un hotel de 4 stele.

Sursa foto: Iakov Kalinin/Shutterstock.com

Cea mai buna destinatie de croaziera

Cea mai buna destinatie de croaziera

Probabil si voi sa ganditi tot la Bob Marley, reggae si rom cand auziti de Jamaica, dar nu este doar atat. Jamaica este o bijuterie a Marii Caraibilor, cu spirit tanar si peisaje de vis. Un sejur in Jamaica costa de la 1.500 euro de persoana, zboruri si cazare incluse in regim all inclusive.

Sursa foto: Lucky-photographer/Shuttterstock.com

Cea mai buna destinatie culinara

Cea mai buna destinatie culinara

Peru a fost desemnata cea mai buna destinatie culinara. Bucataria peruviana este bogata in legume, ca porumb, cartofi si fasole, uneori in combinatie cu carne de pui sau de vita. De asemenea, porcusorul de Guineea este unul dintre preparatele de baza ale bucatariei din Peru.

Un zbor dus-intors Bucuresti-Lima (capitala Peru) costa in jur de 700 euro de persoana, iar o saptamana de cazare la un hotel de 4 stele costa in jur de 500-600 euro de persoana, dar sunt si variante mai ieftine.

Sursa foto: Ildi Papp/shutterstock.com

Cea mai buna destinatie din lume

Cea mai buna destinatie din lume

Domeniu luxului si al opulentei, Dubai a fost numit cea mai buna destinatie din lume. In ciuda acestui lucru, Dubai nu este neaparat o destinatie exotica, cum este Maldive spre exemplu, si a devenit destul de accesibila pentru romani. Spre exemplu, gasiti oferte de la 350 euro de persoana (bilete de avion si cazare 7 nopti), iar preturile cresc nelimitat in functie de hotelul ales.

Sursa foto: Ashraf Jandali/Shutterstock.com

Cea mai buna destinatie pentru inot

Cea mai buna destinatie pentru inot

Se spune ca daca ajungi in Zanzibar, o sa atingi paradisul cu mana. Insula africana a fost desemnata cea mai buna destinatie pentru inot. Peisajele din Zanzibar par dumnezeiesti, asa ca inainte sa te arunci in apele oceanului o sa ramai uimit de frumusetea locului. Zanzibar se afla langa Tanzania si este o combinatie uluitoare intre luxul plajelor si realitatea primitiva a oraselor.

Un sejur in Zanzibar sare usor de 1.200 euro de persoana, in conditiile in care un zbor dus-intors costa 860 de euro/persoana.

Sursa foto: Ivan Pavlov/Shutterstock.com

Cea mai verde destinatie

Cea mai verde destinatie

Ecuador a fost aleasa drept cea mai verde destinatie a anului, datorita zonei montane foarte intinse, dar si insulelor Galapagos. Ecuador este recunoscut si pentru vulcanii sai, dar si pentru Amazon. Un zbor dus-intors Bucuresti-Quito (capitala) costa de la 755 euro de persoana, ir cazare puteti gasi de la 200-300 de euro de persoana pentru un sejur de 7 nopti.

Sursa foto: Natursports/Shutterstock.com

Cea mai buna destinatie pentru nunta

Cea mai buna destinatie pentru nunta

Daca va doriti sa va casatoriti in paradis, mergeti in Bahamas, mai ales ca a fost numita cea mai buna destinatie pentru nunta. Un sejur in Bahamas incepe de la 2.000 euro de persoana, zbor si cazare.

Sursa foto: Ruth Peterkin/Shutterstock.com

Cea mai buna destinatie pentru luna de miere

Cea mai buna destinatie pentru luna de miere

Ei bine, daca nunta a fost acasa, atunci cu sigurata luna de miere va fi pe taramuri exotice. Puteti lua in calcul Mauritius, desemnata cea mai buna destinatie pentru luna de miere. Ofertele incep de la 1.000 euro de persoana, pentru zboruri si cazare cu mic dejun pentru un sejur de o saptamana.

Sursa foto: Kirill Umrikhin/Shutterstock.com

Cea mai buna insula

Cea mai buna insula

Madeira, care apartine Portugaliei, este cea mai buna insula din lume. Madeira este considera insula primaverii eterne, unde ofertele incep de la 800 euro de persoana pentru o vacanta de o saptamana, cu biletele de avion si cazare incluse.

Sursa foto: Anilah/Shutterstock.com

Cea mai buna destinatie pentru safari

Cea mai buna destinatie pentru safari

Kenya, cea mai buna destinatie de safari, este o destinatie salbatica de top, recomandata in special celor care fac safari pentru prima data, iar dupa o zi de safarii turistii se pot relaxa pe plajele cu palmieri.

Aceasta tara se mandreste cu locuri deosebite, insa foarte diferite si destul de apropiate unul de celalalt, precum si cu o infrastructura turistica foarte bine pusa la punct. Turistii pot incerca safarii cu caii, safari cu camila sau safari pe bicicleta. Ofertele pentru Kenya sunt in jur de 1.000 de euro de persoana.

Sursa foto: Nick Fox/Shutterstock.com

Cea mai buna atractie turistica

Cea mai buna atractie turistica

O fasie din Las Vegas a fost desemnata cea mai buna atractie turistica din lume. Strip este un bulevard cu o lungime de 7 km cunoscut pentru concentratia mare de cazinouri si hoteluri, care odata cu lasarea serii se transforma intr-un spectacol de lumini.

Desi poate parea ca aveti nevoie de o caruta de bani pentru a vedea Las Vegas, va puteti organiza o vacanta la o suma accesibila. Pretul biletelor de avion dus-intors incepe de la 652 euro/persoana, iar 7-8 nopti de cazare costa 300-400 euro de persoana la un hotel de 4 stele.

Sursa foto: Kobby Dagan/Shutterstock.com

Sursa foto: YanLev/Shutterstock.com