Romanii au cautat cel mai mult pentru Revelion destinatii turistice precum Valea Prahovei, Transilvania si Bucovina, gradul de ocupare a unitatilor de cazare din statiunile romanesti fiind de aproape 100%, potrivit Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT).

"De Revelion, aproape toate spatiile de cazare sunt ocupate. Nu prea mai sunt locuri de cazare, ceea ce este un lucru bun. Noi promovam vacantele in Romania, destinatiile romanesti. Locurile s-au vandut cu mult timp inainte. De exemplu, la anumite hoteluri nu mai sunt locuri din august, iar pentru Craciun s-a vandut toate pachetele inca din octombrie. Acesta este feedback-ul pe care il avem de la agentiile de turism", a declarat marti, pentru Mediafax, presedintele FAPT, Corina Martin.

Ea a precizat ca federatia sau autoritatile nu detin inca cifre privind numarul turistilor care si-au petrecut mini-vacanta de Craciun in Romania. Primele trei destinatii turistice in preferintele romanilor pentru Craciun si Revelion sunt Valea Prahovei, Transilvania si Bucovina.

"Inregistram un grad mare de ocupare turistica in destinatiile de vacanta romanesti, in aceasta perioada. Turistii romani s-au orientat mai mult, fata de alti ani, catre destinatiile romanesti de vacanta pentru a petrece sarbatorile de iarna. Inregistram un grad mare de ocupare in perioada minivacantei de Craciun si se anunta un grad foarte mare de ocupare in perioada Revelionului in statiunile turistice romanesti", a mai spus Martin.

Sursa foto: Sidarta/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri