Complexul National Muzeal CNM "Astra" din Sibiu a fost vizitat de 450.000 de turisti in 2015, cu 75.000 mai multi decat in anul precedent.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de catre reprezentantii CNM Astra din Sibiu, 437.374 este numarul vizitatorilor inregistrati pe tot parcursul anului 2015 in unitatile complexului, scrie Mediafax.

"Sunt cu aproximativ 75.000 mai multi ca in 2014 si cu aproape 65.000 mai multi fata de vizitatorii inregistrati in 2013. Cu alte cuvinte, numarul celor care au trecut pragul unitatilor muzeale CNM Astra pe tot parcursul anului trecut este cel mai mare din ultimii trei ani", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, cei mai multi vizitatori - peste 266.000 - au ales Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului. Specialistii CNM Astra vorbesc, de asemenea, despre o crestere a numarului vizitatorilor tineri.

”Resimtim o crestere in randul publicului tanar. Fata de anul trecut, statisticile noastre arata faptul ca avem de doua ori mai multi vizitatori cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani", se mai arata in comunicat.

Totodata, aceleasi statistici indica faptul ca 15% din numarul total de vizitatori vin din strainatate, din tari ca Germania, Franta, Olanda, Anglia, Suedia sau Japonia.

"Pentru 2016, am pregatit o strategie axata pe interactiunea directa cu publicul. Vrem ca vizitatorii nostri sa-i cunoasca mai bine pe toti cei care fac acest muzeu sa fie unul de top pe plan mondial. Vorbim aici despre munca de cercetare care sta in spatele expozitiilor organizate de noi, dar si despre activitatea din teren, din teritoriu, a muzeografilor nostri. Desigur ca rezultatele sunt vizibile, dar in spatele lor sta o munca asidua si bine pusa la punct”, a declarat Ciprian Anghel Stefan, managerul general al CNM Astra, citat in comunicatul de presa.

Reprezentantii CNM Astra au anuntat, totodata, ca, tinand cont de faptul ca anul 2016 a fost desemnat "Anul international al semintelor de leguminoase” de catre UNESCO, vor realiza un circuit de productie intern, prin care la Targul de tara din Muzeul in aer liber vizitatorii sa fie serviti cu preparate traditionale facute din resurse proprii (legume si fructe).

Complexul National Muzeal "Astra” este format din Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale "Astra”, cunoscut ca Muzeul in aer liber, Muzeul Civilizatiei Transilvane "Astra”, Muzeul de etnografie universala "Franz Binder" si Muzeul de etnografie si arta populara saseasca ”Emil Sigerus”. Acestora li se adauga Studioul ”Astra Film” care organizeaza, anual, Festivalul international de film documentar cu acelasi nume.

Sursa foto: Gabriela Insuratelu/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri