Tripdelta, un site nou german de cautari bilete de avion, a creat un algoritm unic, prin care ne dezvaluie zboruri mai ieftine cu pana la 80% comparativ cu marile agregatoare care tin cont de acordurile codeshare, scrie techinsider.io.

Site-ul german a fost gata dupa doi ani de lucrari in care a fost dezvoltat un algoritm complicat care compara cu peste 500 de zboruri mai mult decat un portal obisnuit de cautari bilete de avion.

Algoritmul gaseste rute alternative de calatorie, pe care Tripdelta le numeste aeroporturi ascunse, cautand conexiuni si de pe aeroporturi din apropiere sau conexiuni intre doua linii aeriene diferite care nu sunt din aceeasi alianta.

"Marile motoare de cautare pentru bilete de avion nu pot afla conexiunea ascunsa. Este nevoie de un algoritm de predictie pentru a rezolva aceasta problema," a declarat fondatorul Tripdelta, Maximilian Ibel.

Nemtii spun ca ei pot gasi combinatii de zboruri pe care niciun alt motor de cautare nu le gaseste, fiind in unele cazuri cu 80% mai ieftine decat cele pe care le folosim de obicei.

Bilete ieftine de avion spre New York

"De exemplu, daca vrei sa mergi de la Berlin la New York, o optiune ar fi prin Londra. Ambele zboruri sunt, probabil, operate de British Airways. De obicei, toate companiile aeriene mari ofera o optiune de zbor catre destinatia ta. Cu toate acestea, in acest caz, ar putea fi mai ieftin sa zbori cu operatorul aerian low-cost Ryanair la Stockholm si de acolo cu Norwegian la New York. Problema este ca Norwegian si Ryanair nu functioneaza in aceeasi alianta si nu au un acord codeshare. Prin urmare, acestea nu sunt gasite impreuna la cautari zboruri, ruta fiind ascunsa, iar aeroportul din Stockholm devenind secret", a spus Ibel.

Tripdelta ofera o multime de optiuni suplimentare, unice, la fiecare cautare. Uneori zborul este mai ieftin sau conexiunea este mai scurta. Agregatorul german nu ofera posibilitatea cumpararii de bilete de avion, deci nu percepe comisioane, doar ajuta la aflarea celor mai mici preturi de bilete de avion.

In Romania, vola.ro, paravion.ro, fly-go.ro, momondo.ro, veltravel.ro, tripsta.ro si esky.ro sunt agregatoare de bilete de avion.

Sursa foto: Dabarti CGI/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri