Compania low-cost Wizz Air a transportat anul trecut 4,5 milioane de pasageri de la si catre aeroporturile din Romania, cu aproape 16% mai multi fata de cei 3,9 milioane de pasageri din 2014.

Cresterea s-a resimtit la nivelul tuturor categoriilor de clienti din Romania, fie ca este vorba de aducerea impreuna a familiilor care lucreaza in afara tarii, de transportul turistilor care viziteaza aceasta tara frumoasa sau de oferirea de frecvente crescute catre orasele importante din Europa de Vest pentru calatorii in scop de afaceri", a declarat intr-un comunicat Jozsef Varadi, CEO Wizz Air , conform Mediafax.

In 2015, in toata reteaua Wizz Air a avut o crestere cu aproape 22 de procente in ceea ce priveste numarul de pasageri transportati, de la 15,8 milioane in 2014 la 19,2 anul trecut.Totodata, compania si-a extins numarul de rute si a adaugat noi aeronave bazelor din Romania, pentru a raspunde cererii in crestere.De asemenea, in luna iulie a acestui an va deveni operationala a 23-a baza operationala Wizz Air, cea de la Iasi.

Cele mai noi rute Wizz Air anuntate sau a caror operare a inceput in 2015 includ Bucuresti - Glasgow, Birmingham si Hamburg, de la Cluj-Napoca spre Dubai, Munchen-Memmingen, Alicante, Billund, Doncaster/Sheffield si o destinatie noua, Berlin. Cele mai noi rute din Iasi sunt catre Bologna, Larnaca, Roma si Tel Aviv.

In martie, Wizz Air a adaugat un nou zbor de la cel de-al 8-lea aeroport din Romania, pe ruta Constanta - Londra Luton. O noua ruta de la Tirgu Mures spre Karlsruhe/Baden-Baden a fost anuntata in noiembrie, care se adauga noilor rute spre Dortmund, Frankfurt Hahn si Munchen-Memmingen.In prezent, Wizz Air ofera 107 rute spre 16 tari, din 8 aeroporturi din Romania.

"Am descoperit in reteaua Wizz Air oameni care analizeaza diferiti factori cand aleg o companie de transport aerian pentru a le fi parteneri, dar principalul motiv, care ramane constant, este dat de tarifele reduse. De aceea, modelul nostru cu tarife scazute si numeroase optiuni de servicii, cum ar fi bagajele de cala de 32 de kg, prioritatea la imbarcare, sau loc extra la picioare continua sa incurajeze calatoriile spre si dinspre Europa Centrala si de Est, iar acest lucru stimuleaza cresterea economica oriunde zboara avioanele companiei noastre", spune Varadi.

Wizz Air s-a listat anul trecut la London Stock Exchange si a comandat totodata 110 aeronave Airbus A321neo. Livrarile aeronavelor vor avea loc intre 2019 si 2024.Compania opereaza o flota de 65 de aeronave Airbus A320 si A321 si ofera mai mult de 400 de rute de la 23 de baze, care asigura conexiunea intre 118 destinatii din 38 de tari. Wizz Air are peste 2.600 de angajati.

Sursa foto: iurii / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri