Trei curse spre Istanbul, Moscova si Milano care trebuiau sa decoleze duminica de pe Aeroportul "Henri Coanda" Bucuresti Otopeni au fost anulate, iar unele aeronave au intarzieri la decolare intre 30 de minute si doua ore, din cauza operatiunilor de degivrare.

Pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa "Aurel Vlaicu", traficul aerian se desfasoara in conditii de ninsoare abundenta si viscol cu rafale de vant de peste 75 de kilometri pe ora, care transporta zapada pe sol, a anuntat Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), potrivit Mediafax.

Doua curse catre Istanbul si Moscova au fost anulate duminica, din cauza vremii, pasagerii urmand sa fie imbarcati pe alte zboruri cu aceleasi destinatii. De asemenea, tot duminica a fost anulat un zbor spre Milano. Unele curse aeriene pot inregistra intarzieri la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor si de operatiunile de handling la sol, ingreunate de vreme, punctual unele intarzieri ajungand la doua ore.

"Pe aeroporturile Capitalei se intervine constant cu utilajele proprii pentru deszapezirea pistelor, platformelor si cailor de rulare, care sunt inchise periodic pentru indepartarea zapezii. Pe ambele aeroporturi sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene", a precizat CNAB. Informatii despre situatia zborurilor pe Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti pot fi gasite pe pagina de web bucharestairports.ro.

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisa anterior, pana duminica, la ora 18.00, ramanand sub atentionare judetele Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati. In cele opt judete va fi viscol, viteza vantului va depasi la rafala 70-80 de kilometri pe ora, reducand vizibilitatea sub 50 de metri. Avertizarea cod portocaliu a fost inlocuit pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova si Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben raman si judetele Covasna, Bacau, Vaslui, Iasi si Neamt.

In a doua parte a zilei de duminica, in estul si in centrul Munteniei, in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura va continua sa ninga moderat cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55-65 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea, se arata in avertizarea ANM. Incepand de duminica, ora 18.00, pana luni, la aceeasi ora, codul galben va fi restrans la 12 judete - Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi si Neamt. In estul si sud-estul tarii, ninsorile vor continua, dar vor fi in diminuare, insa vantul va mai prezenta intensificari cu viteze la rafala de 50-70 de kilometri pe ora, viscolind temporar ninsoarea si spulberand zapada depusa anterior.

Sursa foto: bodorka / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri