Numarul turistilor straini prezenti pe Litoral a scazut cu 50 la suta in 2006 comparativ cu 2005, in special din cauza scandalului privind concesionarea plajelor, a declarat pentru Rompres, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.
'Din pacate in acest an numarul turistilor straini care au ajuns pe litoral a scazut cu peste 50 la suta din cauza problemei concesionarii plajelor, sezonul per ansamblu fiind salvat tot de turistii din Romania', a spus Traian Badulescu.

Investitiile realizate de companiile care au castigat licitatiile privind concesionarea celor 33 de plaje in luna mai au intarziat sa apara in unele cazuri, ceea ce a determinat nemultumirea turistilor.

Din datele ANAT reiese ca doar 50.000 de turisti straini si-au petrecut vacanta pe litoralul romanesc in 2006 fata de 100.000 de turisti in 2005.

'Aceasta scadere este determinata in special de retragerea turistilor germani si scandinavi adusi de touroperatorul TUI, din cauza gripei aviare si mai ales a problemei concesionarii plajelor', a spus Traian Badulescu. Daca in 2005, TUI a adus circa 25.000 de turisti pe litoral, numarul acestora a scazut la doar 4.000 in 2006.

Situatia ar putea fi salvata in anii viitori de turistii din Federatia Rusa, Belarus, Moldova si Ucraina, turistii din aceasta regiune fiind tot mai interesati sa-si petreaca concediile estivale pe litoralul romanesc.

'Acesti turisti sunt tot mai interesati de Romania si pentru ca este destul de ieftin si pentru ca litoralul bulgaresc este destul de departe', a explicat Badulescu.

Situatia se inverseaza putin in ceea ce priveste turismul intern, numarul turistilor romani care a preferat sa-si petreaca vacanta pe litoral crescand cu cinci la suta pana la peste un milion de turisti.

'Turismul intern a crescut cu circa cinci la suta, in ciuda unui inceput dezastruos in lunile mai - iulie, cand numarul turistilor romani prezenti pe litoral a scazut cu 20 - 30 la suta. Luna august a salvat situatia, datorita vremii exceptionale si turismului de week-end si a sejururilor care au fost la mare cautare printre turistii romani', a conchis reprezentantul ANAT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri