Wizz Air a introdus ruta Bucuresti-Lisabona, dupa ce TAP Portugal a anuntat recent ca nu va mai opera aceasta ruta iar Blue Air si-a aratat interesul.

Zborurile Wizz Air catre Lisabona, Portugalia, vor fi operate in zile de miercuri si duminica incepand din 22 mai, iar pretul pe segment este de la 179 lei. Blue Air a anuntat ca va avea trei zboruri pe saptamana incepand din iunie.

"Cu doar cateva zile in urma am anuntat doua noi rute din Bucuresti catre Budapesta si Cluj-Napoca, si astazi, suntem bucurosi sa adaugam o alta destinatie, de la Bucuresti catre Lisabona," a declarat Tamara Mshvenieradze, corporate communications manager al Wizz Air.

Wizz Air in Bucuresti in 2016:

  • 8 aeronave alocate, ultima soseste in mai
  • aproape 3 milioane de locuri disponibile
  • 4 noi aeronave A321ceo vor fi disponibile pana la finalul anului
    doua noi rute
  • o retea formata din 42 de rute si 15 tari
  • Anul acesta, Wizz Air va ajunge la 18 aeronave operate din Romania, a doua piata de interes pentru companie, de unde va opera 108 rute catre 17 tari. In Romania, compania opereaza de pe opt aeroporturi si are sase baze: Bucuresti (8 aeronave), Cluj-Napoca (5 aeronave), Timisoara (doua aeroanve), Craiova (o aeronava), Targu Mures (o aeronava) si Iasi (o aeronava).

In Romania, compania a transportat anul trecut 4,5 milioane de pasageri, avand o cota de piata de aproape 30%. La nivel mondial, Wizz Air a transportat peste 19 milioane de pasageri in anul 2015 pe cele 400 de rute din 38 de tari.

Anul trecut, 80% din piata transportului aerian din Romania a fost detinuta de 5 companii aeriene: Wizz Air - 29,8%, Tarom - 24,2%, Blue Air - 12,3%, Ryanair - 7,3% si Lufthansa - 6%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri