Un israelian cu origini in Bacau va trimite 35.000 de turisti din Israel in Romania, prin agentia turoperatoare Meshek Wings la care este director comercial. Turistii israelieni vor cheltui pana la 30-40 milioane euro in vacantele lor pe litoral, in Oradea-Baile Felix si in city break-uri in Bucuresti.

"O tara care vrea turism are nevoie de banii strainilor", spune Meidan Butnaru, directorul comercial Meshek Wings. Astfel, el sustine ca turistii isralieni, care sunt "foarte cheltuitori", vor cheltui in medie 80-100 dolari pe zi in vacantele lor in Romania, ceea ce in total inseamna venituri de 30-40 milioane euro incepand cu 21 aprilie, cand va fi lansat primul zbor charter din Israel, Tel Aviv-Oradea.

Astfel, din cei 35.000 de turisti israelini, 7.000 vor veni pe litoralul romanesc, prin trei zboruri charter pe saptamana Tel Aviv-Constanta, 2.000 de turisti in Oradea (un zbor charter pe saptamana) si restul in city-break-uri in Bucuresti.

In total, agentia de turism Meshek Wings va opera 8 zboruri charter pe saptamana intre Israel si Romania, toate cu compania aeriana Blue Air. Agentia a incercat sa opereze zboruri charter si cu Tarom, insa compania nationala nu a dorit acest lucru, potrivit lui Meidan Butnaru, director comercial Meshek Wings.

"Noi vrem si cu Tarom, dar nu vor. Nu vreau sa critic Tarom, insa nu am ajuns la o cale comuna nici macar pe tarife si conditii. Cand se da o cursa charter, exista clauze care trebuie sa apara, iar la Tarom nu au aparut si nici nu ne-au spus de ce nu au aparut si atunci am lasat-o balta", a spus Meidan Butnaru intr-o conferinta de presa despre lansarea zborului charter Tel Aviv-Oradea, operat din 21 aprilie.

Astfel, anul acesta, la fel ca anul trecut, 30.000 de turisti israelieni vor veni in Romania cu zboruri charter prin Blue Air si 3.000 cu zboruri regulate cu compania Tarom.

Pe langa zboruri saptamanale catre Constanta, Bucuresti si Oradea, Meidan Butnaru are discutii pentru a introduce un zbor direct Tel Aviv-Sibiu din 2017.

In total, Romania este vizitata anual de 219.000 de israelieni, din care 100.000 vin in interes de afaceri sau pentru a juca in cazinouri. Astfel, Israelul este pe locul doi dupa numarul de turisti in Romania, la mica distanta de Germania (234.000 de turisti), potrivit datelor INS.

Sursa foto: Radu Bercan/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri